Sport

Teltház mellett folyamatos KO-kat láthattunk Hódmezővásárhelyen! Szeged mellett durván csattantak a pofonok a 3. Vass Ökölvívó Gálán!

A Kiliti-Promotion a hazai profi ökölvívó életet hívatott eseménydúsabbá és minőségibbé tenni. A Kliti Ferenc által vezetett promóciós iroda harmadik profibox gáláján több vásárhelyi tehetség is a szorítóba lépett. A fő esemény pedig egy visszavágó volt, Berki Ferenc Jr. és Sandro Jajanidze között: a két ökölvívó még 2019 áprilisában csapott össze a WBF nagyváltósúlyú interkontinentális övért.  Három évvel ezelőtti ütközetet Berki nyerte, rendkívül szoros küzdelemben, ahogyan a mai összecsapáson is szoros küzdelemben diadalmaskodott a hazai középsúlyú ranglista vezető!

A vásárhelyi ökölvívók lengyel, bosnyák és grúz bokszolókkal néztek farkasszemet és nem kímélték a ringben a vendégeket. A fiatal Balog Márk kezdte a sort, aki kiütéses győzelemmel mutatkozott be a profik között, ráadásul már az első menetben lezárta a küzdelmet.

Philip Akilov sem váratta nagyon a szurkolókat, hiszen egy nagyon erős és pontos balfelütéssel küldte padlóra a szintén bosnyák Jasmin Dananovicot. A hódmezővásárhelyi színekben küzdő ukrán bunyós győzelmét édesapjának, az éppen a születésnapját ünneplő Oleg Akilovnak ajánlotta fel. Maksym Pylypets vívta a következő csatát, aki szó szerint eljátszadozott az első menetben a lengyel Jan Salamanchával. Az ukrán virtuóz a második menet elején diadalmaskodott. 

A nagyközépsúlyú Kovács Pál a grúz Goga Kevlishili ellen lépett szorítóba. A magyar válogatott bokszoló magabiztosan küzdött míg ellenfele a nagy ütésekben bízott amik rendre nem érték el Kovácsot. A magyar fiú aztán egy bődületes jobb egyenessel vette el a kedvét ellenfelének a további küzdelemtől így Kovács Pali is rövid KO győzelmet ünnepelhetett. 

A főmérkőzést Berki Ferenc Jr. vívta, akinek már messze nem volt ilyen könnyű dolga. A hazai középsúlyú ranglistát vezető találkozott a grúz ranglista első helyét birtokló bunyóssal. Elképesztő csatát vívott egymással a két első helyezett, a közönség hatalmas ovációval fogadta a magyar pofonokat. Az utolsó, 8. menetben is fáradhatatlanul küzdöttek a sportolók. Végül rendkívül szoros eredmény született: 78-74 arányban Berki Ferenc Jr. nyert, aki így már a tizenötödik profi sikerét könyvelhette el. 

 

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb