Mindenmás

Vonattal ütközött az 55-ösön, túlélte, most vádat fognak emelni ellene

Vádemelést javasol a Bajai Rendőrkapitányság egy figyelmetlen, de roppant szerencsés sofőr ellen, aki az 55-ös számú főút 82-es kilométerénél található vasúti átjáróban 2022. augusztus 16-án kihajtott a vonat elé. Az Opel Astra összetört, a 65 éves férfi azonban sebezhetetlennek bizonyult: gyakorlatilag egyetlen karcolás nélkül szállt ki, miután autója és az érkező motorvonat összeütközött.

Baja külterületén, az 55-ös számú főút 82-es kilométerénél található vasúti átjáróban 2022. augusztus 16-án újabb baleset történt – írja hétfő reggeli, “lezárt akta” jellegű közleményében a rendőrség. A vonat-autó találkozás szerencsés kimenetelű volt, személyi sérülés nem történt, de ez csak a vakszerencsén, pillanatokon és centimétereken múlt.

A vasúti átjáróban egy Opel sofőrje úgy hajtott rá a sínekre, hogy nem vette figyelembe a kihelyezett „Vasúti átjáró kezdete” és az ehhez kapcsolódó „Állj! Elsőbbségadás kötelező!” közúti jelzőtáblákat.

Az átjáró előtt nem állt meg, és nem biztosított elsőbbséget az ott éppen elhaladó motorvonatnak, ezért összeütköztek. Az autót vezető 65 éves férfit a közlekedésrendészeti osztály munkatársai vasúti közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétség elkövetésével gyanúsítják. Kihallgatás során a felsőszentiváni lakos elismerte, hogy nem állt meg az átjáróban, csupán lassított.

Ügyében az egyenruhások a nyomozást befejezték, a keletkezett iratokat pedig vádemelési javaslattal küldték meg az illetékes ügyészségre.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb