Kikapcs

Makkosháza Szeged egyik legvirágosabb városrésze! Holnap Sipos Gazda tart ingyenes előadást, ahol az őszi kertészkedésről tudhatsz meg mindent

Kinyó Pál a Makkosházi Közösségi Kertek koordinátora elkísért bennünket és megmutatta Makkosháza gyönyörű kertjeit. A kertek a paneltársasházak polgárai gondozzák, minden nap ápolják, sőt vigyáznak is rá. Nekünk is fontosak a szegedi közösségek, ezért is örülünk, hogy volna Sipos Gazda, növényorvos tart előadást ingyenesen az őszi kertészkedésről.

A Kormány előfinanszíroz Szeged városának több száz millió forintot, hogy a szegedi közösségek meg tudják tartani rendezvényeiket. Ebből a hatalmas pénzből megtartott rendezvények plakátjain láthatjuk a TOP-6.9.2-16-SG1-2018-00001 azonosítót. Most ősszel Makkosházán egymást érik a közösségi megmozdulások. Legutóbb a hétvégén a Makkosházi Ízek rendezvényről itt számoltunk be:

Ma virágosztás volt, holnap pedig Sipos Gazda érkezik Makkosházára, ahol prevenciós előadást tart majd. A rendezvényen lesz tombola, ahol értékes könyveket is lehet nyerni – árulták el a szervezők.

Kinyó Pál a Makkosházi Közösségi Kertek koordinátora a Szeged365-nek elárulta: “Itt Makkosházán nagyon erős közösség épült, szívügyünknek tartjuk a biztonságot és Szeged felvirágoztatását. Ezeket a kiskerteket pedig meg is védjük, így sokáig épek maradnak. Büszkén mondhatom, hogy a közösségünk több alkalommal nyert országos versenyt, sőt idén több delegáció érkezett külföldről is, hogy megcsodálják a 40 magaságyásunkat, parcelláinkat. Mindenki nagyon dicsérte és érdeklődtek, hogyan lehet felépíteni egy ilyen fenntartható, lelkes és szorgalmas közösséget. Makkosházán a közösség ereje kiemelkedő!“- árulta el nekünk Kinyó Pál, miközben sétáltunk a kiskertek között a paneltársasházak között. A program:

ELŐADÁS: a magaságyások, balkonok, társasházak előtti területi részeken lévő növények téliesítési módjai praktikái. IDŐPONT: 2022. október 28. 16:30 HELYSZÍN: Szeged, Makkos Bisztró Ortutay utca 1
ELŐADÓ: dr. Sipos József növényorvos, agrármérnök, mérnöktanár

Legutóbb itt írtunk a Makkosházi Közösségi Kertek nemzetközi elismeréséről:

Kapcsolódó cikkek

2 hozzászólás

  1. Visszajelzés: best Blackberry Dream
'Fel a tetejéhez' gomb