Közélet

Gyurcsány Ferenc a Partizánban jelentette be, mikor menne nyugdíjba

„Aki Gyurcsány akar lenni, csinálja jobban” – mondta a DK elnöke a Partizán műsorában, ahol kedd este arról beszélt, hogy legfeljebb 1-2 ciklust szeretne még politizálni. Az interjúban ágyúgolyóként záporoztak a masszív kijelentések, többek között azt is elejtette, hogy nem fogják támogatni Karácsony Gergely főpolgármesteri indulását.

Cikkünkben a legnagyobb Gyurcsány-aranyköpéseket szemlézzük, az írás végére pedig betesszük majd a teljes videót is, érdemes megnézni.

“A BUKÁS MÁRKI-ZAY KUDARCA VOLT, NEM A MIÉNK”

“A Demokratikus Koalíciónak nem volt megkülönböztetett felelőssége az áprilisi, választási vereségben” – jelentette ki a 61 éves pártelnök, majd hozzáfűzte:

„amit Márki-Zay Péter képviselt és csinált, az nagyon messze van ahhoz képest, amit én Magyarországról gondolok”.

MZP kapcsán azt is kijelentette, hogy ő nem tartotta “teljes bizonyossággal” jó döntésnek, hogy a vásárhelyi politikus lett az ellenzék közös jelöltje. Gulyás Márton felhozta, hogy Gyurcsány Ferenc sem állt ki Márki-Zay mellett a választási vereség estéjén, erre a reakció az volt, hogy a bukás “elsősorban az ő kudarca volt, nem a miénk”. A magyarázathoz még hozzáfűzte, hogy a kampány elején MZP megkérte őt, hogy vonuljon háttérbe, amit a feleségéhez hasonlóan meg is tett, szerinte ezért sem lett volna ott a helyük az eredményhirdetés napján.

Gyurcsány Ferenc az interjú során több alkalommal is beledöfte a tőrt az egykori közös jelöltjükbe, mint mondta, rohamosan csökkent a támogatottságuk, mikor a hódmezővásárhelyi polgármestert nevezték ki miniszterelnök-jelöltnek, pedig az azt megelőző ősszel az ellenzéki szavazók száma még meghaladta a Fideszét. 

1-2 CIKLUST MÉG VÉGIGCSINÁL, DE TÖBBET NEM SZERETNE VÁLLALNI

Orbán Viktor a szegedi Szabó Bálint által közéleti show-vá változtatott Kötcsey Pikniken azt mondta, a Fidesz következő generációja akár 2060-ig is irányíthatja az országot. Az ennek kapcsán feltett kérdésre a 61 éves pártelnök azt válaszolta, hogy legfeljebb 1-2 ciklust még végigcsinálna, de ennél többet már nem szeretne vállalni.

NEM BIZTOS, HOGY TÁMOGATJÁK KARÁCSONY GERGELY ÚJRAINDULÁSÁT

„Nem alapértelmezett, hogy támogatjuk Karácsony Gergely újraindulását” – tért rá a 2024-es főpolgármester-választás témakörére a DK elnöke, mint mondta, máshogy gondolkodnak Budapest vezetéséről. Gyurcsány Ferenc egyelőre nem nevezett meg senkit, akit a főváros vezetésére alkalmasabbnak gondolna.

AKI GYURCSÁNY AKAR LENNI, CSINÁLJA JOBBAN

A beszélgetés során természetesen a nemrég megalakított DK-Árnyékkormány is szóba került. Gyurcsány Ferenc magabiztosan azt mondta, arra készül, hogy vezessék az országot, majd erre ráerősítve még egy “vezetni is fogjuk ezt az országot” kijelentés jött. „Aki Gyurcsány akar lenni, csinálja jobban” – jelentette ki, majd azt magyarázta, azért maradt ki az árnyékkormányból, mert szimplán nem akar kormánytag lenni.

Az egy óra húsz perces beszélgetést itt tudod teljes egészében megnézni:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb