Szegedi ArcokVideo365

Szegedi srác is felkerült az Európa legkeresettebb bűnözőinek listájára

Öt magyar férfi is felkerült az Europol Most Wanted körözötti listájára, ebből egy szegedi. Ez azért egyedülálló, mert korábban nem volt példa arra, hogy Magyarországról egyszerre öt körözött is szerepeljen a legkeresetteb bűnözők listán, főleg nem úgy, hogy ezek közül egy helyi – írja a Police.hu.

Szökésben lévő, 30-as éveiben járó szegedi párt köröz a rendőrség, valamint kábítószer-kereskedelem miatt egy másik férfit is – írtuk meg még kedden, azonban most kiderült, hogy az Europol Most Wanted körözötti listáján is szerepel az utóbbi, 26 éves férfi.

ÉVEK ÓTA KERESIK A TOPLISTÁS BŰNÖZŐKET

A rendőrség tájékoztatása szerint idén az Európai Unió tagállamaiból több mint ötven elfogatóparanccsal körözött személy profilja került fel a Most Wanted oldalra. Ezek között olyan keresett személyek szerepelnek, akiket kábítószer-kereskedelem, pénzmosás, emberkereskedelem, fegyveres rablás, terrorizmus, illetve emberölés miatt köröznek. Erre a listára került fel öt olyan férfi, köztük a 26 éves szegedi, akiket a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály debreceni osztálya már évek óta keres.

NAGYÜZEMBEN TERMESZTETTÉK A MARIHUÁNÁT

Mint kiderült, a magyar bűnszervezethez köthető nyomozás még 2020-ban indult, 2021 tavaszára sikerült azonosítani két olyan bűnszervezetet, amelyek egymással párhuzamosan terjesztettek drogot. Az egyik csapat, a szegedi Kormányos Erik Tibor közreműködésével Bács-Kiskun megyében, Kecskeméten és Kecelen működött, tagjai a marihuána termesztésével, feldolgozásával és a terjesztésével foglalkoztak. Részint ők látták el kábítószerrel a másik csapatot, akik Hajdú-Bihar megyében bonyolítottak drogüzleteket.

A Bács-Kiskun megyei, high-tech technológiával kialakított csarnokot üzemeltető bűnbanda hét tagját sikerült azonosítania a nyomozóknak, kettőt közülük el is fogtak, öt férfi ellen pedig belföldi, európai és nemzetközi elfogatóparancs van érvényben.

Az Europol oldalán akár névtelenül is lehet tippet küldeni, ha valakinek tudomása van bármelyik körözött hollétéről.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb