Szegedi Arcok

Kitüntették Botka Lászlót, Polgármesteri Ezüstlánc-díjat kapott városunk első embere

Polgármesteri Ezüstlánc-díjat kapott városunk első embere, Botka László. A kitüntetést a Magyar Önkormányzatok Szövetsége ünnepi konferenciáján adták át Szeged polgármesterének.

A Magyar Önkormányzatok Szövetsége tájékoztatása szerint Dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár Megyei Jogú Város polgármestere kapta a Polgármesteri Arany Pecsétgyűrűt, dr. Botka László Szeged Megyei Jogú város polgármestere pedig a Polgármesteri Ezüstlánc-díjat az ünnepi konferenciáján.

A POLGÁRMESTERI EZÜSTLÁNC-DÍJ AZ EGYIK LEGRANGOSABB KITÜNTETÉS

Mint tovább kiemelték, a Polgármesteri Ezüstlánc-díj a Magyar Önkormányzatok Szövetsége legrangosabb kitüntetése, azoknak a polgármestereknek az elismerésére, akik kimagasló tevékenységükkel nagyban hozzájárulnak a magyar önkormányzatiság fejlesztéséhez, életpályájukat az önkormányzatok ügyének szentelték. Az Alapító Okirat szerint a díjat azok a magyar polgármesterek kaphatják meg, akik legalább két teljes cikluson keresztül betöltötték tisztségüket, tevékenységük kimagaslóan hozzájárult az önkormányzatiság fejlesztéséhez, elismert szereplői a polgármesterek közösségének. A közlemény szerint Botka László polgármestersége 5. ciklusa alatt Szeged:

  • európai színvonalú nagyvárossá vált,
  • hazánk egyik legzöldebb települése,
  • Magyarország biciklis fővárosa,
  • a régió kulturális központja,
  • mindezt számos nagyléptékű környezettudatos beruházás megvalósulásával tette, a településen élők igényeit figyelembe véve.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb