Mindenmás

Nem kímélte a csütörtöki vihar Szegedet: kilyuggatott redőnyöket, kidőlt fákat hagyott maga után – estig dolgoztak a tűzoltók a megyében

Csütörtökön délután fél négykor érte el Csongrád-Csanád megyét a zivatarzóna. Erős széllel és jéggel érkezett a vihar, amely fákat döntött ki, ágakat szakított le és redőnyöket tett tönkre. Non-stop vonultak a szegedi tűzoltók és irdatlan mennyiségű tudósítást, fotót és videót kaptunk tőletek! Volt, ahol a ház falára dobta fel a gyerekek trambulinját a vihar, László olvasónknak pedig redőnyét tette tönkre.

Összetört kültéri elemeket, kilyuggatott redőnyöket, kidőlt fákat és repülő trambulint hagyott maga után a csütörtökön megyénkben átvonuló zivatar. László olvasónk sem úszta meg károk nélkül, tört-zúzott a jég otthonában:

A LEGTÖBB SEGÉLYHÍVÁS MÓRAHALOMRÓL ÉS SZEGEDRŐL ÉRKEZETT

A katasztrófavédelem emberei non-stop dolgoztak a károk elhárításán, a hivatalos adatok szerint mintegy húsz, a viharral kapcsolatos lakossági bejelentést fogadtak a szegedi főügyelet munkatársai az esti órákig. A legtöbb segélyhívás Mórahalomról és Szegedről érkezett. A kidőlt fák több esetben is parkoló autókat rongáltak meg, vagy veszélyeztették az autósok és a gyalogosok forgalmát. Volt, ahol a távvezetékekre hasadt ágakat kellett eltávolítaniuk a tűzoltóknak.

SZERENCSÉRE NEM SÉRÜLT MEG SENKI

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a műszaki mentéseket este kilenc óráig folyamatosan végezték az egységek, címről címre haladva, minden káresetet rövid idő alatt felszámoltak. A munkálatokban a szegedi és a ruzsai hivatásos, valamint a mórahalmi önkéntes tűzoltók vettek részt. Személyi sérülésről nem érkezett hír a szegedi ügyeleti központba. 

Hogy milyen volt a vihar szegedi szemmel? Mutatjuk:

Még több videó és fotó:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb