KözéletVideo365

Csúzlival lövik, botokkal és birsalmákkal dobálják a frissen szolgálatba állt határvadászokat a migránsok (videóval)

Szolgálatba léptek a határvadászok a megyében. Nincs könnyű dolguk, hiszen csúzlival lövik, botokkal és birsalmákkal dobálják őket a migránsok, egyiküket pedig létrával is megtámadták. Magyarország Kormánya ezzel kapcsolatban egy videót is közzétett a Facebook oldalán, ahol a frissen végzett határvadászok is mesélnek a jelenlegi állapotokról.

“Szinte minden 10 percben van valami esemény, ahova menni kell” – kezdi a beszámolót Tisóczki Zoltán, aki határvadászként szolgál. Mint mondja, nem számít, hogy nappal van, vagy éjszaka, akár még délben is megkísérlik az országba való illegális belépést a migránsok. Boross Zoltán, rendőr ezredes kiemelte, hogy folyamatosan érik atrocitások a határvadászokat és a határőröket, üveggolyóval, csúzliból lőnek rájuk. A videóban arra is felhívták a figyelmet, hogy terméssekkel is dobálóznak, legutóbb például birsalmával.

A HÉTVÉGÉN KÖZEL 2 EZER HATÁRSÉRTŐ ELLEN INTÉZKEDTEK

Péntektől vasárnapig 1741 határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök és katonák – tájékoztat az Országos Rendőr-főkapitányság. A rendőrség honlapján olvasható statisztika szerint pénteken 639, szombaton 494, vasárnap 588 jogellenesen az ország területén tartózkodó külföldit tartóztattak fel és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron a katonák és rendőrök. Emellett elfogtak húsz határsértőt az ország belsejében, akikkel szemben idegenrendészeti eljárás indult. Az elmúlt héten az ország területén 4845 határsértőt tartóztattak föl és kísértek vissza. A megelőző héten – szeptember 19-től 25-ig – a feltartóztatottak száma 4999 volt. Emellett az elmúlt héten az ország belsejében 38 határsértőt fogtak el, akikkel szemben idegenrendészeti eljárás indult. Embercsempészés miatt 53 gyanúsított ellen indult eljárás – derül ki a rendőrségi összesítésből.

Ásotthalom környékén ilyen a helyzet:

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: Study in Africa
'Fel a tetejéhez' gomb