Mindenmás

Napi pakk: 22 fok, indiánnyár és sztrájkoló szegedi pedagógusok

Hetek óta vártunk rá, most megkapjuk: itt a 2022-es indiánnyár, felmelegedés kezdődik, Szegeden akár 20-22 fok is lehet ma. Két szegedi iskolában is sztrájkot jelentettek be mára a pedagógusok, van miről mesélnünk a ma reggeli Szeged365 napi pakkban!

NÉVNAPOSOK, ÉVFORDULÓK ÉS EGY ORSZÁGOS PEDAGÓGUSSZTRÁJK

Boldog névnapot,

  • Aurél,
  • Pálma,
  • Attila!

Ma van a pedagógusi jogok világnapja, ennek kapcsán egész nap a tanárok ügye lesz a fókuszban. Reggel országos sztrájk lesz több nagyvárosban is, Szegeden 7:30-kor az SZC Gábor Dénes Technikumnál és a Szegedi Deák Ferenc Gimnázium előtt demonstrálnak majd. A szervezők azt írják: a cél az, hogy felhívjuk a figyelmet az oktatásban érintettek nehézségeire, az oktatási rendszer súlyos gondjaira.

További évfordulók, a mai napra:

  • 71 éve született Sir Bob Geldof ír punk- és rockénekes, zeneszerző, szövegíró.
  • 65 éve nyílt meg a Magyar Nemzeti Galéria.
  • Ma van Raoul Wallenberg emléknapja. A svéd diplomata – aki a II. világháború idején Magyarországon zsidókat mentett – 1945 januárjában tűnt el Budapesten, miután a szovjetek elhurcolták. Szovjet adatok szerint Wallenberg 1947-ben halt meg egy moszkvai börtönben. George Bush amerikai elnök 1989-ben jóváhagyta azt a határozatot, amely október 5-ét Raoul Wallenberg emléknapjává nyilvánította.

MEGÉRKEZIK AZ INDIÁNNYÁR SZEGEDRE

Szerdán még hűvös lehet a reggel, 2 és 9 fok közé csökken a hőmérséklet. Helyenként pára-, és ködfoltok képződhetnek. Napközben már a napsütésé lesz a főszerep, csapadék nem valószínű, így igazán kellemes időjárásnak nézünk elébe.

Melegedés kezdődik, délután már 17-22 fokot mérhetünk Szegeden.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb