Szegedi Arcok

Száguldás, Porsche, szerelem: új alpolgármestere van Szegednek!

Ebben a pillanatban jelentette be Botka László: alpolgármesternek választották Binszki Józsefet. A politikus két órával ezelőtt mondott le a DK szegedi elnöki posztjáról, háromnegyed 12-kor pedig írásban, titkos szavazással döntöttek a közgyűlésen jelen lévő képviselők (már, aki ott van, Szabó Bálint például nincs), a szavazatszámlálás a jogi bizottság reszortja volt.

10 perccel delet követően lett meg az eredmény, melyet Szécsényi Rózsa korábbi gazdasági alpolgármester, jelenleg bizottsági elnök közölt,

  • 19 igen
  • és 8 nem ellenében

Binszki József Szeged várospolitikai polgármestere.

A civilben ügyvéd, korábban vám – és pénzügyőr DK-s politikus Szeged harmadik alpolgármestere, a már meglévő Kovács Tamás (gazdasági) és Nagy Sándor (általános) mellett.

Hozzá tartozik majd

  • a kulturális, 
  • az oktatási 
  • és a szociális intézmények működésének felügyelete.

Binszki helyét a szegedi DK frakció élén Koromné Fenyvesi Rózsa veszi át.

AZ EREDMÉNY MÉG SEHOL SEM VOLT, A GRATULÁCIÓK VISZONT MÁR ZÁPOROZTAK

A gratulációk már a hivatalos eredmény előtt elkezdtek szállingózni, mivel Botka László és csapata többségben van, teljesen nyilvánvaló volt, mi lesz a szavazás eredménye.

  • Chovanecz Kata (Fidesz-KDNP) arra kérte Binszkit, hogy a színház ügyében korrektül járjon el és méltóan képviselje a nehéz helyzetben lévőket.
  • Korponyai Ernő (Fidesz-KDNP) gratulált, majd azt mondta, Binszki ugyanannak a pártnak a képviselője, amelyben Gyurcsány Ferenc az elnök, aki Botkával együtt szavazta meg anno, hogy zárjanak be kistelepülési iskolákat.
  • Mihálik Edvin (Momentum) a Momentum-frakció teljes támogatásáról szólt,
  • ugyanezt mondta, csak DK-s színekben Fodor Antal (DK),
  • Német Ferenc pedig bízik benne, hogy Botka és Binszki évtizedes barátsága hasznos munkakapcsolattá válik majd.
  • Haág Zalán (Fidesz-KDNP) többször is rákérdezett, mennyire terheli majd meg a város büdzséjét a kettő helyett három alpolgármester. A polgármester erre azt mondta, indokolt egy ekkora városnál a három polgármester, majd közölte, hogy Binszki társadalmi megbízatással látja majd el a feladatát, a tiszteletdíj 50%-ért.

A legvégén Binszki József is megszólalt, a teljes közgyűlés bizalmát kérve. Mint mondta, félállásban látja el a felkérést, azonban nem fog fél munkát végezni.

Az urnát dél előtt pár perccel zárták le.

AND THE WINNER IS…

Binszki József.

10 perccel delet követően lett meg a titkos, írásbeli szavazás eredménye, melyet Szécsényi Rózsa korábbi gazdasági alpolgármester, jelenleg bizottsági elnök közölt. Mint mondta, 19-8 arányban alakult a voksok állása.

Binszki József negyed egy előtt tette le alpolgármesteri esküjét, ezzel véget is ért a közgyűlés.

Folytatás október 21-én, mutatjuk a soron következő esemény témáját:

A témában szavazást indítottunk a Szeged365 Társalgó csoportban, köszi, ha elmondod a véleményed!

P.S.: cikkünk címében az alpolgármester úr Porsche-ján pörögtünk egyet, van neki egy (elég jó kis dög, elfogadnánk).

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb