Kikapcs

Afréka Szegeden: a nigériai missziós orvos a Dóm Látogatóközpontban tart élménybeszámolót szerdán

2022. október 12-én, szerdán 18 órakor Misszió és álmok címmel Amaka Caroline Osegbo nigériai rendalapító missziós nővér és Dr. Fodor Réka (Afréka) missziós orvos tart rendkívüli élménybeszámolót a Szegedi Dóm Látogatóközpontban.

Mint a Szegedi Dóm Látogatóközpont közleményében írta, a nigériai gyermekek egyetlen kiútja a nyomorból, a nincstelenségből, a kiszolgáltatottságból és a rossz egészségügyi helyzetből a tanulás és az ismereteik bővítése, de Nigériában nincs közoktatás és tandíjat kell fizetni. Az anyagi nehézségekkel küzdő családok nem tudják biztosítani gyermekeik számára az európai mércével mérve csekély tandíjat, így sok gyerek nem járhat iskolába.

Fotó: domlatogatokozpont.hu

Amaka Caroline Osegbo nővér és a Divine Mercy kongregáció szerzetesnővérei arra szentelték életüket, hogy teljesítsék sokak álmát: a gyerekek iskolába járhassanak és megfelelő oktatásban részesüljenek, a szegények és betegek egészségügyi ellátáshoz jussanak, az idős emberek ne maradjanak magukra, az árvákat befogadják és otthont biztosítsanak számukra.

A rendezvény célja, hogy minél többen ismerjék meg missziójukat, a szegény sorsú nigériai gyermekek iskoláztatásának ügyét. Az esten való részvétel ingyenes.

Forrás: Szegedi Dóm Látogatóközpont

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb