Közélet

Vučić szerint Clinton arra kérte Orbán Viktort, támadja meg Szerbiát

“1999-ben arra kérték Magyarországot, hogy támadjon meg minket. Ami Koszovót illeti, Magyarországnak 1999-ben szárazföldön kellett volna megtámadnia Szerbiát. Clinton arra kérte a magyarokat, hogy észak felől támadják meg Szerbiát, hogy meggyengítsék erőinket. Orbán visszautasította” – idézte az Index Aleksandar Vučić szerb elnök szavait, aki szombati sajtótájékoztatóján kemény szavakkal illette az Európai Uniót, a nyolcadik szankciós csomagot és Horvátországot egyaránt.

A HELYZET EGYRE BONYOLULTABB KOSZOVÓVAL KAPCSOLATBAN

A helyzet egyre bonyolultabb Koszovóval kapcsolatosan, a Nyugat a maga módján szeretné ezt a problémát megoldani úgy, hogy azzal megfosszák Putyint attól a lehetőségtől, hogy a koszovói helyzetet hivatkozási alapként használja fel – jelentette be Aleksandar Vučić államfő a szombat délelőtti sajtótájékoztatóján, amelyen az Európai Unió koszovói helyzet megoldásáról, az Orbán Viktorral közösen építendő kőolajvezetékről és az unióval való problémáiról is beszélt. 

KOSZOVÓ CSATLAKOZÁSÁRÓL A NEMZETKÖZI SZERVEZETEKHEZ AZ EU FOG DÖNTENI

Az EU-nak arról a megoldásáról, miszerint Szerbiának engednie kellene Koszovót csatlakozni a nemzetközi szervezetekhez Aleksandar Vučić elmondta, “Magyarország a mi őszinte barátunk, Görögország, Románia, Bulgária és Albánia pedig kimondta, hogy az intézkedés ellen van. Az EB is ezt mondta, de a döntést az Európai Unió fogja meghozni”.

AZ OLAJSZÁLLÍTÁST ILLETŐEN ORBÁN VIKTORRAL KÖTÖTEK MEGÁLLAPODÁST 128 KM HOSSZÚ OLAJVEZETÉK ÉPÍTÉSÉRE

A szerb–magyar barátsággal kapcsolatban Vučić kiemelte, hogy Horvátország megbízhatatlan, ami az olajszállítást illeti; éppen ezért Orbán Viktor miniszterelnökkel kötött megállapodást, hogy megkezdjék a 128 kilométer hosszú olajvezeték építését. Elmondása szerint országának 75 napra elegendő olaja és 95 napra elegendő benzine van. Ami a gázt illeti, azt mondja, ők rendelkeznek a legnagyobb tartalékokkal. Az élelmiszer-ellátással kapcsolatban Vučić elmondta, hogy nem lesz gond a kukoricával, a búzával, a napraforgóval, a cukorral és a sóval sem.

Forrás: index.hu

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb