Közélet

Durván beszakadt a magyar fizetőeszköz, már 433 forintnál is többet kérnek egy euróért

Tovább folytatódik a forint vesszőfutása, az elmúlt napok gyakorlatához hasonlóan csütörtök reggel is durván szakadni kezdett a magyar fizetőeszköz árfolyama az euróval, a dollárral és a svájci frankkal szemben is. És ahogy az elmúlt napokban szintén sajnálatos gyakorlattá vált, úgy ezúttal is új történelmi mélypontra értünk mindhárom devizával szemben – írja a HVG.

Kicsivel reggel nyolc előtt indult meg az árfolyamcsuszamlás. Az euróárfolyam ekkor 433,5-re is felszökött, ez tehát a friss negatív csúcs. Egy órával ezelőtt sem volt jobb a helyzet, ekkor az árfolyam halvány konszolidációval 433 körül mozgott. A dollárnál 447,5 lett az új mélypont, az árfolyam nem sokkal kilenc óra után is a 447-es szintet kerülgette. A svájci frank esetében a legrosszabb pillanatban 448,1 forintot kellett adni az alpesi ország fizetőeszközének egy egységéért, reggel kilenc után 447,5 körül mozgott.

FRISSÍTVE (10:56): ÚJ CSÚCS – 434 FORINTIG UGROTT FEL AZ EURÓ

Csütörtök délelőtt újabb csúcsot döntött az euró, a dollár és a font árfolyama is, az euró 434,110, a dollár 447,930, a font pedig 495,920 forintot ért egészen pontosan.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb