Közélet

Egy fürdő mégis nyitva marad Szegeden

Jövő pénteken jön a rendkívüli rezsiközgyűlés, ahol az Anna Fürdő és a Tiszavirág Sportuszoda bezárásáról szavaznak – írtuk meg tegnap, az eseményen Botka Lászlóék abszolút többsége miatt szinte 100%, hogy a teljes tervezetet meg fogják szavazni. Öröm az ürömben, hogy van egy szegedi fürdőkomplexum, amely nyitva marad, pont a napokban adott Szeged365 interjút a vezetője.

Mint a szerda esti, alpolgármesteri bejelentést követően megírtuk,

  • december 19-én ideiglenesen bezár a Tiszavirág Sportuszoda, ez majd március 3-án nyithat ki,
  • vele egy időben az Anna Fürdő is, ez pedig február 3-án nyit majd ki. A járóbeteg-ellátás itt egyébként végig működni fog, ezt nem fogja érinteni a kényszerszünet.
  • ugyanez a helyzet az újszegedi Városi Sportcsarnok és a hozzá tartozó sportuszoda esetében is, ezek ugyanazon a napon fognak bezárni, majd újranyitni, mint a Tiszavirág.

A NAPFÉNYFÜRDŐ AQUAPOLIST NEM ÉRINTIK AZ ÖNKORMÁNYZATI BEZÁRÁSOK

Szeged legnagyobb fürdőkomplexuma, a Napfényfürdő Aquapolis viszont nem zár be, a Mészáros Lőrinc érdekeltségeihez tartozó Hunguest Hotels Zrt. kötelékében működő spa értelemszerűen nem önkormányzati intézmény, így az október 21-én esedékes közgyűlésen megszavazandó intézkedések sem vonatkoznak rá.

Mint a Termalonline szakportál írta, annyi változás van, hogy mától (tehát október 15-től) felfüggesztik a SZUE tan – és úszómedencék üzemeltetését. A többi egységük,

  • a spa,
  • az élményfürdő,
  • a wellness,
  • és a csúszdák továbbra is a vendégek rendelkezésére állnak.

MOST DUPLÁN JÓL JÖN A TERMÁLVÍZ

Szabó Mihály, a szegedi Hunguest Hotel Forrás igazgatója Fülöp Tímea kolléganőnk megkeresésére elmondta, tudatosan készültek az energiaválság okozta kihívásokra. Naponta nézik a mérőórákat, folyamatosan összehasonlítják az elmúlt időszakok értékeivel és örvendetes azt látni, hogy akár 20-30%-os megtakarítást is el lehet érni az intézkedésekkel, melyeket bevezettek az elmúlt hónapokban. Előny, hogy a szállodában és a hozzá tartozó élményfürdőben adottak a termálvíz energetikai hasznosításának feltételei, ezzel fűtik a szobákat, a közösségi tereket, így a gázfogyasztásuk minimális, hiszen csak és kizárólag a konyhán használják azt.

A teljes interjút az alábbi Szeged365 cikkben találod:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb