Szegedi Arcok

Látás Hónapja 2022: nagy dobásra készül a Prágai Látszerészet, pénteken egy 20 méteres kamionról segítenek élesen látni a szegedieknek

Javában zajlik az október, amely 17 éve egyet jelent a Látás Hónapja kampánnyal. Az éles látás mindenkié – tartja a kampány mottója, ezzel összhangban pedig egy nagyon komoly szűrőprogramot hoz Szegedre a Prágai Látszerészet, akik pénteken egy 20 méteres óriáskamion fedélzetéről végeznek minden részletre kiterjedő, teljesen díjmentes optikai szűréseket.

AZ ÉLES LÁTÁS MINDENKIÉ – ERRŐL SZÓL A LÁTÁS HÓNAPJA

A 17 éve minden októberben visszatérő kampány célja, hogy felhívja a figyelmet az egyik legfontosabb érzékünkre, a látására. Kutatások igazolták, hogy a szemüvegviselők jelentős része, nem a megfelelő, az esetek nagy részében elavult, régi korrekcióval használja a szemüvegét. Ez könnyen fáradékonyságot, fejfájásos panaszokat, általános rossz közérzetet okozhat. A Látás Hónapja alkalmából az egész országban díjmentesen ellenőrzik a vendégek látás-élességét, majd ha kell, javaslatokat tesznek a további szükséges lépésekre, vizsgálatokra, esetleges új szemüvegre, akár kontaktlencsére is.

AZ ORSZÁG LEGNAGYOBB MOBIL SZŰRŐPROGRAMJÁT HOZZA SZEGEDRE A PRÁGAI LÁTSZERÉSZET

A Prágai Látszerészet hosszú évek óta kiemelt szereplője a Látás Hónapja kampánynak, azonban az idén szintet léptek: a nemrég a Boutique Optique által már két helyszínen is működő szegedi optika pénteken az Essilor Magyarországgal közösen egy 20 méteres óriáskamiont hoz pénteken a Széchenyi térre, amely – a Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogramja részeként – arra vállalkozik, hogy szegediek százainak, ezreinek vizsgálja meg a legfontosabb érzékszervét.

A feladathoz Magyarország legnagyobb, guruló mobildiagnosztikai központja érkezik Szeged szívébe, amelynek fedélzetén 40 féle átfogó vizsgálatot tudnak végrehajtani a szakemberek, mindezt korszerű vizsgálati eszközökkel és azonnali kiértékeléssel. A kamion melletti sátrakban látványos anatómiai bemutató, dietetikai tanácsadás és anatómiai mozi sátor is várja a látogatókat, az utóbbiban virtuális technológia segítségével ismerhetik meg az emberi testet. A szűrőprogramba a szegedi NOÉ Egészségközpont is becsatlakozik, akik egyébként 20 szakterületen rendelkeznek szakemberekkel.

KÁRÁSZ ANNA, GERMÁN TAMÁS ÉS A TEGNAP ESTE ÓRIÁSI GYŐZELMET ARATÓ KIS MÁTÉ IS VELÜNK TART

Mint Prágai Andrástól, a Prágai Látszerészet és a frissen megnyitott Boutique Optique by Prágai ügyvezetőjétől megtudtuk, az egészségügyi programok mellett számtalan egyéb attrakcióval készülnek,

  • az éles látás jegyében helyszíni virtuális sportbajnokságot tartanak majd, ismert szegedi sportolók részvételével,
  • egészséges kóstolókkal érkezik többek között a Pizza Monkey és a Trója Hummusz Terasz,
  • a mozgás szeretetére pedig többek között a Ritmus Tánc – és Fitnesz Stúdió és a Flip Unit Team bemutatói csinálnak kedvet,
  • de olyan közismert szegediek is tiszteletüket teszik majd, mint a négyszeres világbajnok és olimpiai aranyérmes kajakos Kárász Anna, a Szeged-Csanád Grosics Akadémia közönségkedvence, Germán Tamás, a Pick Szeged ifjú reménysége, Rea Barnabás, de kint lesznek Magyar Kinga és Kis Máté ökölvívók, Olasz Anna és Pádár Nikolett úszók és a nemrég 47 évesen grappling bajnoki címet szerző Sárközi Robi is.

Szerintünk közönségkedvenc lesz a szegedi Bujdigép Kft. oldtimer London Taxija, a teljesen egyedi különlegesség a Széchenyi tér mellett fogja várni, hogy városnéző túrára vihesse azokat, akiket egy helyszíni játék során kisorsolnak rá.

Az eseményről hamarosan még több információval szolgálunk, pénteken pedig élő bejelentkezésekkel, továbbá Szeged365 fotó – és videóriportokkal jövünk!

Egészségvédelmi szűrőkamion a Prágai látszerészet szervezésében:

  • Helyszín: Szeged, Széchenyi tér
  • Dátum: most pénteken, 9:00–17:00
  • Facebook esemény: (kattints)

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb