Szegedi ArcokVideo365

Milánó a Bartók térre költözött és köszöni, jól érzi magát

“Besurrantunk az épülő Boutique Optique by Prágai falai mögé és Bologna-ban éreztük magunkat” – írtuk még tavaly decemberben azt követően, hogy először besurrantunk a Prágai család (akkor még csak) épülő újdonságának falai mögé. Ha akkor Bolognában éreztük magunkat, akkor most, hogy megnyitott a Bartók tér vadonatúj ékszerdoboza, egy kicsit egyszerre voltunk 

  • Párizsban, 
  • New Yorkban,
  • Dubaiban,
  • Meg persze, a fent említett divat-fővárosban is. 

Prágai Andrással sztoriztunk egy jót, elcsíptünk pár törzsvásárlót plusz szabadjára engedtük a Szeged365 kameráját, íme, a vadonatúj Boutique Optique! 

VISSZA A CSALÁDI GYÖKEREKHEZ: PRÉMIUM RUHÁZATI KIEGÉSZÍTŐK, GUCCI-TÓL A MICHAEL KORS-IG 

“Valamikor 2019 környékén jutottunk el oda, hogy szeretnénk a Bartók tér 11. alatt lévő, a szüleim által alapított bolt mellé egy másikat is, mivel helyileg ott már nem tudtunk terjeszkedni, sem magunk mellett, sem lefelé, sem felfelé” – kezdte a Boutique Optique by Prágai genezisét Prágai András, mint mondta, végül 2020. júniusában jött egy lehetőség, ők pedig kihasználták azt. Innentől kezdve majdnem egy év előkészület kellett hozzá, hogy az első kalapácsütés megtörténhessen, végül a 8 hónapból lett másfél év bontás-építés. 

A fő koncepció az volt, hogy édesapja (id. Prágai András szabóként kezdte, még a Prágai Látszerészet alapítása előtt) eredeti szakmájához visszatérve divatkiegészítőeket is áruljanak a szemüvegek mellett, mindezt exkluzív környezetben, prémium színvonalon. Így aztán a szemüvegek, keretek mellé a No 1 világmárkák táskái, övei, kendői, sálai és pénztárcái is megjelentek a Bartók téren, a Gucci-tól a Prada-n át a Michael Kors-ig, és utóbbi esetben nem ByeAlex slágerére gondoltunk. 

Mint az ügyvezető magyarázta, hamarosan még több áru érkezik Milánóból, amelyeknek jelenleg a csomagolása, logisztikája folyik. 

“CARTIER AZ ÓRA, YVES SAINT LAURENT ING”

“Édesanyám nagy vágya bolt, hogy a szemüvegkeret-gyártás alfája és omegája, a Cartier is a kínálatunk része lehessen egyszer” – emlékezett vissza Prágai András, mint említette, jelenleg az auditálás megy, ha minden jól alakul, a Boutique Optique az egyike lehet majd a négy hazai üzletnek, ahol a luxusmárka kereteit árusítani fogják. Mindezt szigorúan fehér kesztyűben, az 1847-ben alapított francia márka hagyományainak megfelelően. 

A videónk végén Prágai András a készülőben lévő (na jó, már kész van, de egy-két engedélyre még szükségük van a starthoz) vizsgálóba is betekintést engedett, mint ígérte, hamarosan egy újabb Szeged365 videóban számol be erről a büszkeségükről. 

Apropó, videó, videók. 

Elsőként mutatjuk a hétfői nyitást követően felvett képsorokat, ezt követően pedig a korábbi videókat, fordított időrendi sorrendben. Back to the future, Prágai változatban, a javából: 

https://www.youtube.com/watch?v=F3QY9UbO2X0

Korábbi felvételeink, az előkészületekről:

A nyitás örömére egy speciális kedvezménnyel várják a szegedieket, gyakorlatilag az összes termékükre 20% kedvezményt biztosítva. 

Boutique Optique by Prágai

Szeged, Bartók tér 5, 6722

Nyitva: 10.00-18.00

www.butikoptika.hu 

Operatőr: Magyar Andor

Fotók: Sóti Gellért

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb