Kikapcs

Óriásszekeres zarándokok tértek be Bordányba, egy 30 mázsás “földhajót” húztak magukkal

Egy “földhajó” halad keresztül Bordányon. A Belgiumból induló hatalmas szerkezetet emberi erővel húzzák keresztül Európán, a célállomás pedig Görögország – olvasható a Bordány – a Homokhátság szíve nevű Facebook-oldalon.

A közel 30 mázsás jármű nemrég a bordányi Kossuth utca környékén járt, de a kommenteknél azt írták, hogy a monstrum éppen Szeged felé tart.

TÍZ EMBER HÚZZA

Egy nemzetközi kulturális zarándoklat keretében egy tíz ember kézi erejével húzott és tolt szekér – de inkább egy különös traktor-autó-hajó hibrid, amely a Landschip (szárazföldi hajó) nevet kapta – 2022. áprilisában indult el a hollandiai Antwerpenből és a tervek szerint 2023. januárjában érkezik meg Görögországba, az Athén melletti Elefsinába, az Európa Kulturális Fővárosa (EKF) megnyitóünnepségére – írja a 24.hu. A közel 3000 kilométeres utazásra a belga Timecircus csapata idén áprilisban indult a 3,7 méter magas, közel 10 méter hosszú, 3,5 tonnás szekérrel. A monstrum 5 kilométer/órás sebességgel halad, és főként gyalogos- és kerékpárutakat használnak.

A zarándoklat már hetek óta Magyarországon halad. Az óriásszekér szeptember 23-án a Jutasi Piknik program része volt a veszprémi Deák Ferenc Általános Iskola előtti parkban, ma pedig befutott a megyénkbe is.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb