KikapcsVideo365

A Bertalan hídon tolták át a belga Landschip TimeCircus szárazföldi hajóját, olvasói videón mutatjuk a produkciót

Láttunk már néhány furcsa dolgot Szegeden, de ezen még mi is meglepődtünk: egy nemzetközi kult-zarándoklat keretein belül a Napfény Városába ért a tíz ember kézi erejével húzott és tolt szekér – de inkább egy különös traktor-autó-hajó hibrid – amely a Landschip (szárazföldi hajó) TimeCircus nevet kapta. A flamand Antwerpenből áprilisban elindult 3.7 méter magas, 10 méter hosszú és 3.5 tonna súlyú monstrum péntek délután futott be hozzánk, a videón – melyet Petitől kaptunk meg, óriási köszi érte – az látható, amint éppen a Bertalan hídon terelik át a gazdái, a szegedi autósok legnagyobb meglepetésére.

A közel 3000 kilométeres utazásra a belga TimeCircus csapata idén áprilisban indult a 3,7 méter magas, közel 10 méter hosszú és 3,5 tonnás szekérrel. A szárazföldi hajó a Sokszínű Vidék írása szerint 2023. januárjában érkezhet meg Görögországba, az Athén melletti Elefsinába, az Európa Kulturális Fővárosa (EKF) megnyitóünnepségére. A monstrum öt kilométer per órás sebességgel halad, és általában gyalogos- és kerékpárutakat használnak.

Általában.

Most ugyanis Szeged egyik legforgalmasabb szakaszán jártak, így festett ki a huzigálós-vonogatós-kutyasétáltatós belga csapat a Bertalan hídon:


A fura szekér érkezésére már számítani lehetett, tegnap ugyanis Bordányban “spottingolták” és többen arról üzentek nekünk, hogy szerintük Szeged felé tart a 3500 kilós csöppség.

A videót beküldő Peti két fotót is lőtt, ezeket még a Temesvári körúton, mint írta, szerinte Makó felé tartanak:

Szeged365 Family, ha találkoztok az őrült flamandokkal, három dolgot kérünk Tőletek:

  • vigyázzatok rájuk és a velük lévő kutyusra,
  • üdvözöljétek őket,
  • és ha lehet, dobjatok egy klassz fotót Facebook üzenetben vagy az [email protected]!

Hálásan köszönjük!

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: sistem vrv
'Fel a tetejéhez' gomb