Szegedi Arcok

Példátlan összefogás: indulhat a májusban a lángok martalékává vált tiszaszigeti családi ház újjáépítése

Egy élet munkája vált a lángok martalékává mindössze 20 perc leforgása alatt, amikor májusban kigyulladt, majd porig égett a tiszaszigeti Johan család háza. “A döbbenet után azonban jött a remény, hiszen az ország különböző részeiről rengetegen fogtak össze azért, hogy a bajba jutott család újból felépíthesse kis otthonát, melynek köszönhetően most elindulhat a lángok martalékává vált családi ház újjáépítése” – számolt be a jó hírről csütörtökön Ferenczi Ferenc, Tiszasziget polgármestere Facebook oldalán.

RENGETEGEN FOGTAK ÖSSZE, HOGY SEGÍTSÉK A CSALÁDOT

“Azt gondolom 2022. május 10-i dátumra sokáig fognak emlékezni a Tiszaszigeten élők, hiszen ekkor történt az a szomorú tűzeset amikor percek alatt leégett a Johan család háza. Akkor ott sokakkal együtt tehetetlenül néztük ahogyan a lángok martalékévá válik egy élet munkája. A döbbenet után azonban jött a remény, hiszen az ország különböző részeiről rengeteg fogtak össze azért, hogy bajba jutott család újból felépíthesse kis otthonát” – idézte fel a történteket a település polgármestere.

EGY EMBERKÉNT ÁLLT MELLÉJÜK AZ EGÉSZ TELEPÜLÉS, SŐT A SZEGEDI SZ-PLAST ABLAK DÍJMENTESEN CSERÉLI AZ ÉPÜLŐ ÚJ HÁZ ÖSSZES NYÍLÁSZÁRÓJÁT

A tűzesetben érintett Zsolt, a helyi iskola tanára és Zsuzsi, egy állatvédő alapítvány tagja, még magukhoz sem tértek az első sokkhatásból, de a település lakói máris egy emberként melléjük álltak: otthont nyújtottak nekik és fiuknak, három kutyájuknak és öt lovuknak, valamint azonnal gyűjtésbe kezdtek, hiszen a család minden tulajdona egy szempillantás alatt hamuvá lett. A tiszaszigetiek mellett távolabbról is kaptak segítséget: a szegedi SZ-PLAST Ablak felajánlotta, hogy az épülő új ház összes nyílászáróját díjmentesen biztosítja a családnak.

SZEPTEMBERRE ELKÉSZÜLTEK AZ ÚJ HÁZ TERVEI

Mint a település polgármestere írta, a nyár folyamán nekiláttak a ház tervei elkészítésének, melyek végül is szeptember elejére fejeződtek be. Az engedélyezés már lényegesen gyorsabban haladt, melyben nagy segítséget nyújtottak a család számára a Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal Építésügyi és Örökségvédelmi Főosztály Építésügyi Hatósági Osztály munkatársai. “Így a napokban leülhettünk a kivitelezést elvállaló Globál 21 Kft. ügyvezetőjével Papos Lászlóval egyeztetni a technikai teendőkről, tervezett előrehaladásról, építési felajánlások beszámításáról, melynek fókuszában a minél költséghatékonyabb megvalósítás állt” – számolt be a folyamatról Ferenczi Ferenc.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb