Smart Szeged

Vitézy Dávid bejelentette, tovább gyorsítanának a tram-trainen

„Fogunk még gyorsítani rajta” – nyilatkozta a Szeged és Hódmezővásárhely között járó tram-trainről Vitézy Dávid közlekedési államtitkár, aki azt magyarázta, hogy most egy beindulást követő óvatos menetrend van. Mint mondta, van még benne tartalék.

Az államnak nem az a célja, hogy a busz és a vonat közpénzből, közszolgáltatásként versenyezzenek egymással párhuzamos szolgáltatásként, hanem összehangoltan kell optimális eljutási lehetőséget biztosítaniuk. Ez a kísérleti modell a tram-train esetében működött, az utasok át is szoktak rá, napi 1500-an használják irányonként – fejtette ki a Telexnek adott interjúban a Technológiai és Ipari Minisztérium közlekedési államtitkára.

Vitézy Dávid arról is beszélt, hogy örvendetes fejlemény, hogy több mint megduplázódott az utasszám a vasútvillamoson ahhoz képest, amikor még ingyen járt, pedig augusztus 1-től már fizetni kell érte.

A kormányzat várakozása szerint tovább növekedhet a tram-train felhasználók száma, október 29-től a reggeli csúcsidőben tovább sűrítik a járatokat, és a menetidő-csökkentés is tervben van.

A fenti mondatban leírt két tétel, részletesen, Szeged365 cikkben:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb