Mindenmás

Belekapott a szél a vitorlába! Szeged és Palics vitorlássportban sikeresen működött együtt!

Végéhez ért a szegedi Közép-Kelet-Európai Rekreációs Társaság (KERT) és a Vitorlás Klub Palics közös projektje a SAILING – A határmenti régió vitorlássportban való együttműködésének erősítése, amely a Magyarország-Szerbia IPA Határon Átnyúló Együttműködési Program által valósulhatott meg az Európai Unió társfinanszírozásával. 

Nem olyan rég számolunk be róla, hogy az összefogásnak köszönhetően a két ország előnyeit hasznosítva, az Európai Unió 92 060, 31 eurós pénzügyi támogatásával valósul meg az Interreg-IPA Határon Átnyúló Együttműködési Program Magyarország és Szerbia között. Erről bővebben itt írtunk:

Most utoljára találkoztak a partnerek a projekt keretein belül Szegeden, az Öreg Kőrössy Halászcsárdában 2022.10.19-én, egy projekttalálkozóval egybekötött ebéd keretében. Megbeszélték a közös projektjük részleteit és tapasztalatait, hogy mit tanulhattak egymástól. A jó kapcsolat megőrzését szeretnék a továbbiakban is megőrizni, közös programokat terveznek a következő évekre, melyről a későbbiekben részletesebben egy következő találkozón beszélgetnek.

A projekt időszakában a két partner között egy jó baráti viszony alakult ki, a KERT részéről az elméleti szakemberek, az oktatás adott egy pluszt a kapcsolatba, a palicsi Vitorlás Klub részéről viszont a kiváló gyakorlati oktatók tették bele tudásukat. A projektben részt vevő felnőtteken kívül a gyermekek, fiatalok is örömmel és jókedvvel vettek részt a foglalkozásokon, rengeteg tapasztalatot szerezve elméleti és gyakorlati szinten. 

Ezzel a projekttel egy új lehetőset megnyitva a vitorlázás alapjainak elsajátítása és gyakorlati alkalmazása területén a Dél-alföldi régióban, Szeged és Palics között.. További részletek: www.interreg-ipa-husrb.com

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb