Smart Szeged

Hiánypótló beruházás: bővítették és korszerűsítették a Gemma Központot Szegeden

Augusztus végén, Novák Katalin köztársasági elnök jelenlétében adták át a Gemma Központ új épületét Szegeden. A fejlesztő iskola bővítésére és korszerűsítésére az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Programból 440,61 millió forint európai uniós, vissza nem térítendő támogatást nyert a Gemma Iskola Nonprofit Közhasznú Kft. – tudatta az intézmény szerkesztőségünkkel.

Mint írják, a fejlesztés elsődleges célcsoportja azok a súlyos és halmozott fogyatékossággal élő gyermekek, akik családban és nem bentlakásos intézményben laknak. A fejlesztés eredményeként az intézmény alapterülete 1.370 négyzetméterrel bővült, amelynek két fő eleme van.

KORSZERŰ, FEJLESZTŐ ISKOLA JÖTT LÉTRE

Megvalósult a meglévő épület bővítése egy negyedik szinttel, ahol egy korszerű, minden elvárásnak megfelelő fejlesztő iskola jött létre. Itt helyet kapott többek között:

  • 6 db csoportos és 2 db egyéni foglalkoztató terem,
  • tanári iroda,
  • tanári öltöző,
  • egy minden speciális elvárást kielégítő étkező és tálaló konyha,
  • valamit a szociális helyiségek.

Az uniós támogatásból a termek korszerű berendezésére is megvalósult, amelyekben speciális infokommunikációs eszközök segítik a gyerekek fejlődését. A beruházást követően az itt tanuló gyerekek létszáma 91 főre emelkedett.

ÚJ TORNATEREMMEL ÉS AKADÁLYMENTES LIFTTEL BŐVÜLTEK

Az épületet kibővítették egy 243 négyzetméteres tornateremmel is, amely lehetővé teszi a gyerekek időjárástól független és teljes körű mozgásfejlesztését. A tornaterem feletti második emeleten is új étkező-konyha került kialakításra szociális helyiségekkel és az épületben való közlekedést két új, akadálymentes lifttel is felszerelt füstmentes lépcsőház biztosítja. Mindezek mellett megújult az intézmény udvara is. Akadálymentes járda került kialakításra az épület körül, így már a hátsó udvarban kialakított új parkolóból a szülők könnyebben meg tudják közelíteni az intézményt a gyermekeikkel. A fejlesztés Szegeden, a Bakay Nándor utca 50. alatt, a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg. A felhívás megnevezése és kódszáma: “A köznevelés támogató szerepének erősítése”, EFOP-4.1.6-16. A pályázati azonosító EFOP-4.1.6-16-2017-0008.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb