Szegedi Arcok

Életet ajándékozott a Rotary Club Szeged Dóm: két kisgyermeket juttattak életmentő szívműtéthez

Életet ajándékozott a Rotary Club Szeged Dóm: a Gift of Life program keretein belül két kisgyermek juthatott életmentő szívműtéthez nekik köszönhetően – tudatta a remek hírt szerkesztőségünkkel a szervezet. Mint kiderült, Márton és Gavril már haza is mehettek, meggyógyultak és teljes életet élhetnek.

Moldován Reinitz Márton és Burcsa Gavril azon gyermekek közé tartozik, akik szívfejlődési rendellenességgel születtek. Az ilyen esetek kezelésének segítésére jött létre a nemzetközi Rotary Gift of Life program, amely az az ernyőszervezet, amely támogatást és koordinációt nyújt a világ legkülönbözőbb részein megvalósuló, független Gift of Life programoknak.

TELJES ÉLETET ÉLHET A KÉT MEGMENTETT GYERMEK

A szervezet közleményében azt is kiemelték, hogy a nemzetközi Gift of Life program jelenleg 80 országban működik, köztük Magyarországon is. Itthon 2010-ben indult a program. A Szent-Györgyi Albert Rotary Club, Szeged éveken át dolgozott azon, hogy a program egyre sikeresebb legyen. A szervezet nemrég úgy döntött, átadja erre vonatkozó feladatait egy új csapatnak, a Rotary Club Szeged Dómnak, akiknek köszönhetően a két műtéten átesett gyerek, Márton és Garvil október 25-én haza is mehettek. Ők már meggyógyultak és teljes életet élhetnek – írják a közleményben.

CÉLBA ÉRT A GUMIKACSA VERSENYEN ÖSSZEGYŰLT ADOMÁNY

A Rotary Club Szeged Dóm szerint Magyarországon ma igen fejlett a gyermekkardiológiai ellátás, azonban ez nem minden esetben mondható el a környező országokról (Szerbia, Románia és Ukrajna). Hozzátették: segítségre viszont nagy szükség van a külhoni magyar gyermekek körében. A Gift of Life projekt támogatására, vagyis két szívműtétre gyűjtöttek a szeptemberben megrendezett “VII. Pizza Monkey Rotary Jótékonysági Gumikacsa Verseny” eseménnyel is.

A program során több ezer egyedi sorszámmal ellátott gumikacsát szórtak a Tiszába, amelyek a sodrásnak köszönhetően versengésbe kezdtek, amíg el nem érték a kijelölt célt. A célba érkező kacsák között, sorszámuk alapján kialakult egy sorrend. Azok a szerencsések, akik az első 150 beérkező kacsák sorszámával ellátott adomány szelvénnyel rendelkeztek, értékes ajándékokat vehettek át, a befolyt 2.900.000 forintos összeg teljes egészével pedig a Gift of Life programot támogatták. Ezekből az adományokból juthatott életmentő műtéthez Márton és Garvil, de az idei adományokból az erdélyi Szegedi Anita és a vajdasági Balogh Lara műtétjeit is tudják támogatni.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: click here now
'Fel a tetejéhez' gomb