Kikapcs

Napi Szürreál: Szegeden már októberben elszabadult a Karácsony, a bevásárlóközpontok polcain egyszerre van Mindenszentek, Halloween és Szeretet Ünnepe

“Egy kicsit mintha minden hamarabb kezdődött volna 2022-ben” – írta Attila nevű olvasónk, aki egymás után két adag fotót is beküldött:

  • az egyiken az látszik, ahogy annak dacára, hogy még csak október van, egy komplett karácsonyi vásár indult a Szabadkai úti OBI áruházban,
  • a másikon pedig az, ahogy egyetlen polcnyira a Halottak Napjára árusított mécsesek és a Halloween-maszkok kínálatától már javában pörög a szaloncukor-biznisz a Napfény Park Tesco-ban.

Piaci elemzők többször hangoztatták, hogy a kiskereskedelmi szegmens a karácsonyi hajrá előre hozatalával próbálhat enyhíteni a begyűrűző válság okozta bevétel-kiesésen, a jelek szerint az elméletből Szegeden már valóság is lett:

a hétvégére gyakorlatilag az összes hipermarket előkapta a karácsonyi kínálatát, a Mindenszentekre, Halottak Napjára és Halloweenre időzített szortimenttel egy időben.

Íme a Tesco-féle szaloncukros stand, október 30-án, egy kissé elsietett “Boldog Karácsonyt” felirattal:

Két sorral arrébb, egy előrehozott, karácsonyi csúnyapulcsi-kollekció:

…a Napfény-parkoló túlsó végén lévő Obiban pedig egy komplett karácsonyi mesevilág várta Attilánkat, mint írta, a tökéletes hatáshoz már csak az kellett volna, hogy a Bing Crosby-féle Winter Wonderland üvöltsön a hangszórókból:

Mentünk egy kört vasárnap délután, hasonló volt a hangulat a Rókusi körúti Tesco-ban, az Auchanban és az olvasónk által említett shopping center egyéb üzleteiben, a KIK-ben és a Pepcoban például valóságos karácsonyi manó invázió fogadott bennünket.

Konklúzió: a 2022-es Karácsony együtt érkezik a Mindenszentek ünnepével (november 1.), a Halottak Napjával (november 2.) és persze az utóbbi kettőt megelőző kelta-amerikai beöltözős mizériával (október 31). Furcsa? Kapcsolunk hozzá egy még furcsább Winter Wonderland feldolgozást, Snoop Doggal, így már sokkal jobb lesz:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb