Közélet

A megnövekedett rezsiköltségek miatt több mint két hétre bezárják az óvodát Bordányban

A Mezőgazdasági, Környezetvédelmi és Energetikai Bizottsága elfogadta azt az Intézkedési tervet, amely az energiaválság által okozott költségvetési egyensúly helyreállítása érdekében  azonnali energiamegtakarításra és költségcsökkentésre utasítja az intézményeket – olvasható Bordány hivatalos honlapján. Mint kiderült, ez alól az óvoda sem kivétel, így több mint két hétre bezárják az intézményt, és lekapcsolják a fűtést.

A honlapon közzétett közlemény szerint a helyi óvoda fűtése a méretéből adódóan lényegesen többe kerül, mint a többi intézményé, és a kisgyermekek miatt a termosztátot sem lehet nagyon letekerni. Mint kiemelték, a bizottság javaslatára a Napköziotthonos Óvodában és Bölcsődében 2022. november 1. és 2023. április 15. között folyamatosan figyelni kell a gyermeklétszámot annak érdekében, hogy a csoportok összevonásával egyes csoportszobákban a fűtés lekapcsolhatóvá váljon. Az épület azon részeit, amelyeken gyerekek nem tartózkodnak, illetve a dolgozók is csak áthaladnak, pl. folyosó, előtér, tárolók stb. nem fűtik fel olyan melegre, mint például a foglalkoztató szobákat. 

AZT KÉRIK, HOGY AZOK A GYEREKEK, AKIKNEK AZ OTTHONI FELÜGYELETE MEGOLDHATÓ, INKÁBB NE JÁRJANAK ÓVODÁBA

Az a kérés is megfogalmazódott, hogy azon gyermekek, akiknek a szülei nem dolgoznak, azaz megoldott az otthoni felügyeletük lehetőség szerint ne járjanak bölcsődébe, óvodába, hiszen ez nagyban segítheti a csoportösszevonások megvalósítását. Ha megoldható, csökkenteni kell a napi fűtési és világítási időt azzal is, hogy a gyermekek délutánonként minél hamarabb elhagyják az intézményt. A szülők hamarosan értesítést kapnak arról is, hogy december 22. és január 8. között – igazodva az iskolai szünethez – az óvoda és bölcsőde is zárva tart, ez idő alatt a fűtés kikapcsolásra kerül.

Mindeközben a közvilágításon is spórolnának a településen:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb