Mindenmás

Napi pakk: 18 fok, délutáni napsütés és asztrofotók minden mennyiségben

Felhős, ködös, majd délután napos időjárással köszönt ránk a csütörtök Szegeden. Ne feledd: még mindig aszfaltoznak a Kiss Ernő utcában, ami okozhat némi kellemetlenséget a közlekedésben, viszont ha programot keresel, arra is van egy jó tippünk Neked! Mutatjuk a nap legfontosabb reggeli infóit, itt a Szeged365 napi pakk!

MAI NÉVNAPOSOK, ÉVFORDULÓK

Nagyon boldog névnapot kívánunk minden:

  • Győző,
  • Bálint,
  • Bertold,
  • Szilvia
  • és Valentin nevű Szeged365 olvasónak!

Ma van a Magyar Tudomány Napja. Emlékére annak, hogy 1825-ben ezen a napon Gróf Széchenyi István felajánlotta birtokainak egyéves jövedelmét a Magyar Tudós Társaság – a mai Magyar Tudományos Akadémia – megalapítására. A Magyar Tudomány Napján adják át a Simonyi Károly-, a Zrínyi Miklós-, a Wigner Jenő- és a Fáy András-díjat.

DÉLUTÁN EGY KIS NAPSÜTÉST IS KAPUNK SZEGEDRE

Csütörtökön párás, ködös idővel indulhat a nap, még szitálás is előfordulhat Szegeden. Napközben időnként előbújhat a nap a felhők közül, és csapadékra sem kell számítani Szegeden. Megélénkülhet a délkeleti szél is. Hajnalban 4 és 10, napközben 13 és 18 fok között alakul a hőmérséklet.

ASZTROFOTÓK MINDEN MENNYISÉGBEN

Alig több, mint egy évtizede új lehetőség nyílt hazánkban az égbolt megfigyelésére, ami rövidesen az asztrofotózás forradalmához vezettet. Ez idő alatt számtalan káprázatos felvétel született köszönhetően a magyar asztrofotósok kitartásának és odaadó munkájának – ebből nyílik ma kiállítás a Somogyi-könyvtárban.

ASZFALTOZNAK A KISS ERNŐ UTCÁBAN

Szerda reggel elkezdték, ma folytatják a Kiss Ernő, majd két hétre rá a Feketesas utcák aszfaltozását, a szakasz a burkolat mellett új járdát is kap majd. A munkálatok több változást is okoznak a közlekedés rendjében:

  • egyik irányból sem lehet behajtani a Kiss Ernő utca Tisza Lajos körút és Feketesas utca közötti szakaszára,
  • értelemszerűen parkolni is tilos,
  • a gyalogosok pedig csakis a MÁV-székház felőli járdán sétálhatnak.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb