Smart Szeged

3,5 milliárd forintos beruházást hajt végre a Goodwill Pharma Zrt. Szegeden

A Goodwill Pharma Zrt. több mint 3,5 milliárd forintos kapacitásbővítő beruházást valósít meg Szegeden, európai uniós támogatással – közölte a vállalat az MTI-vel.

A szegediek jól ismerik a céget, nem is olyan régen számoltunk be róla, hogy kilenc raklapnyi, összesen 50 millió forint értékű gyógyszert küld Ukrajnába adományként a szegedi Goodwill Pharma Kft.

A beruházásához 1,766 milliárd forint feltételesen visszatérítendő támogatáshoz jutott a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program plusz (Ginop plusz) Magyar multi program forrásából, az étrendkiegészítőket és gyógyszereket forgalmazó cég.

Jójárt Ferenc, a vállalat tulajdonosa év elején számolt be arról, hogy a European Enterprises Business Awards program keretein belül díjat nyertek a „Best Full-Service Pharmaceutical Development Company – Hungary” kategóriában.

Az MTI-nek azt nyilatkozta a vállalat vezetője, hogy a fejlesztést három szegedi helyszínen hajtják végre. Bővítik nagykereskedelmi raktárukat, valamint átalakítanak egy négyszintes irodaházat, ahová átkerül a cég központja. A jelenlegi központot multifunkciós épületté alakítják, helyet kap benne egy folyékony formulákat gyártó üzem, egy minőségellenőrző laboratórium és egy gyártó részleg, ahol a gyógynövényes készítményeket fogják gyártani. A beruházás részeként beszereztek a gyártási kapacitás növelésére alkalmas tablettakészítő gépet, amellyel a jelenlegi közel 100 termékük gyártását a duplájára tudják emelni. Egyebek mellett minőségbiztosítási laboratóriumi mérőműszereket is vásároltak – tette hozzá a tulajdonos. A projekt várhatóan 2024 végére készül el.

A Goodwill Pharma igazi szegedi büszkeség, a cég forgalmazza a Szent-Györgyi Albert nevével védjegyzett C-vitamin termékeket is. Tavaly pl. arról is írtunk, hogy 4500 doboz immunkomplex vitaminnal támogatta hazánk egészségügyi dolgozóit a szegedi Goodwill Pharma:

A szegedi cégnek a határokon túl is több képviselete is van, többek között Szerbiában, Koszovóban, Bosznia-Hercegovinában, Macedóniában, Szlovákiában, Csehországban valamint Romániában.

 

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb