Közélet

Katonai tiszteletadás mellett, Novák Katalin köztársasági elnök jelenlétében felvonták, majd félárbócra engedték a nemzeti lobogót az Országház előtt

Az 1956-os forradalom és szabadságharc leverésének gyásznapján, november 4-én félárbócra eresztettük a nemzeti lobogót a Parlament előtt, a Kossuth téren és a Sándor-palotánál is. Így emlékezve hőseinkre, akiknek a szabadság az életüknél is fontosabb volt – írta Novák Katalin a közösségi oldalán.

Katonai tiszteletadás mellett, Novák Katalin köztársasági elnök és Ruszin-Szendi Romulusz, a Magyar Honvédség parancsnoka jelenlétében ünnepélyesen felvonták, majd félárbócra engedték a nemzeti lobogót a nemzeti gyásznapon, az 1956-os forradalom és szabadságharc leverésének, a szovjet csapatok bevonulásának évfordulóján pénteken az Országház előtti Kossuth Lajos téren.

A rendezvényen mások mellett részt vett Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára és Varga Zs. András, a Kúria elnöke is. A kegyelet kifejezéseként Magyarország lobogója egész nap félárbócon marad a nemzeti gyásznapon. A nemzeti lobogó felvonását a Himnusz, félárbócra eresztését a Szózat hangjai kíséretében a 32. Nemzeti Honvéd Díszegység katonái végezték. A ceremónián közreműködött a Magyar Honvédség Központi Zenekara, a Nemzeti Lovas Díszegység és a Honvéd Huszár Díszegység is.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb