Kikapcs

A nap legcukibb képe: csodálatos színekben pompázó mandarinrécét kaptak lencsevégre az újszegedi Holt-Marosnál (frissítve)

Ennél szemet gyönyörködtetőbb látványban nem igen lehet részünk ma: csodálatos színekben pompázó mandarinrécét kaptak lencsevégre az újszegedi Holt-Marosnál, osztotta meg lélegzetelállító képeit pénteken az egyik felhasználó az Újszegedi Holt-Maros nevű Facebook csoportban.

Ahogy a képek készítője a poszt alá írta, a csodálatos vízimadarakat a víztoronynál, a Küküllői utca felé eső oldalon sikerült lencsevégre kapnia, általában ott tanyáznak a szépséges tollazatú mandarinrécék.

A mandarinréce legjobban az erdővel körülölelt vizeket kedveli. Nagyon félénk, többnyire a parti növényzetben rejtőzik. Ügyesen repül az ágak között, és hegyes karmai segítségével fára is mászik. Napközben a bokrok között pihen, sötétedés után kezdi el keresgélni magvakból, csigákból, rovarokból és kisebb halakból álló táplálékát. A nagyobb magokat is egyben nyeli le. Egyik kedvenc étele a makk és a hal.

FRISSÍTVE (NOVEMBER 6. VASÁRNAP 15:00) ÚJABB KÉPEKET KAPTUNK A HOLT – MAROS PARTJÁHOZ KÖZEL LUBICKOLÓ VÍZI MADARAKRÓL

Vasárnap Gyuri és Gabriella nevű Olvasóink jóvoltából – akiknek ezúton is köszönjük a fotókat – újabb képeken pillanthatunk be a Holt-Maros vadkacsáinak és mandarinrécéjének hétvégi lubickolásába. Láthatóan, őket nem zavarja a borús időjárás, nagyon jól érzik magukat.

Fotók: Farkas Ágnes/Újszegedi Holt-Maros Facebook csoport

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb