Közélet

Szegeden most is tart a Népszámlálás 2022, utánanéztünk, hogyan nem lehetünk a csalók áldozatai. Ellátogattunk a rendőrségre is

A Közösség Ereje című rendezvénysorozatra a GreenTeam Event Kft több, mint 339 milliót nyert a szegedi IH-tól, közbeszerzésen. A Senior Center éléről gyorsan lemondó idősebbik Boros Gyula fia, ifj. Boros Gyula cége jó sok pénzből tarthat rendezvényeket Szegeden, amin legutóbb összesen 5 fő volt. Miután megírtuk a beszámolónkat a sikertelen rendezvényekről, sokan írtatok nekünk, hogy hol lesz még ilyen rendezvény. Örülünk, mert legutóbb a Senior Centerben a PREVENCIÓ A XXI. SZÁZADBAN – PREVENCIÓS ELŐADÁS-on már szinte teltház előtt tarthatta meg előadását Csala-Pelleg Borbála rendőr őrnagy. Mi is ellátogattunk a rendezvényre, utána is jártunk mire kell kiemelten figyelnie a szegedieknek a Népszámlálás 2022 miatt.

A Senior Centerben tartott előadáson sok szegedi polgár láthatta mire kell vigyázni általánosan a csalókkal szemben. Mi külön is utánajártunk a rendőrségnél, mire kell figyelnie a Szeged365 olvasónak: az egyik legfontosabb, hogy nézzük meg a Népszámláló személy kártyáját, érvényes -e, valamint azt is ki kell mennünk, hogy nem kell senkit beengedni a lakásba. Lehet kérni, hogy igazolja magát egy másik kártyával, sőt a 0680/080-143-as telefonszámon keresztül akár előzetesen is meg tudjuk nézni ki fog érkezni a lakásunkhoz. Sajnos sokan jeleztétek nekünk azt is, hogy bár leadtátok online az adatokat, ezt sajnos a rendszer nem mindig látja, így akkor is meglátogatnak bennünket, amikor nem kellene. Segítünk, így néz ki amúgy a kártya:

Mire kell még különösen vigyázni? Bár szerencsére mostanában kevesebbet lehet hallani az úgynevezett “unokázós csalókról”, bármikor újra megjelenhetnek, és újabb trükkökkel igyekezhetnek átverni bennünket – tudtuk meg Csala-Pelleg Borbála rendőr őrnagytól, a Szegedi Rendőrkapitányság bűnmegelőzési előadójától.

Részletekért nézd meg a videónkat:

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb