Mindenmás

Árokba borult egy autó Ruzsánál, benne öt “külföldi” állampolgárral

Sűrű 24 óra van a Csongrád-Csanád megyei határvadászok mögött, akik 24 óra alatt több, mint 500 határsértőt kaptak el. Egy éjszakai baleset is történt, hajnali 2 környékén egy német rendszámú Mercedes hajtott árokba Ruzsánál, a fedélzetén öt külföldivel, akik meg nem erősített információink szerint illegális migránsok voltak.

554 HATÁRSÉRTŐ, 24 ÓRA ALATT, CSONGRÁD-CSANÁD MEGYÉBEN

A szolgálatot teljesítő rendőrök és határőrök 2022. november 10-én a 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen 379 határsértőt tartóztattak fel, és 286 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben – tudtuk meg a rendőrségtől.

A legtöbb illegális bevándorló ezúttal is Csongrád-Csanád megyében próbálkozott, a járőrök 12 esetben összesen 240 határsértőt tartóztattak fel

  • Szeged,
  • Ásotthalom,
  • Röszke,
  • Kübekháza,
  • Zsombó
  • és Domaszék közigazgatási területén.

A feltartóztatott migránsok ellenőrzésük során szír, afgán, marokkói, tunéziai, indiai és algériai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni – áll a rendőrségi közleményben. Csongrád-Csanád megyében 13 esetben összesen 286 főt akadályoztak meg abban, hogy illegálisan lépjenek be hazánk területére.

EMBERCSEMPÉSZ MÓRAHALMON, HAJNALI BALESET RUZSÁNÁL

Mint a rendőrségi közlemény írja, Mórahalmon egy embercsempést is elfogtak. A rendőrök az 55-ös főúton csütörtök kora délután szúrópróba szerűen ellenőriztek egy német rendszámú autót, amit egy német férfi vezetett. A járműben rajta kívül 6 illegális bevándorló utazott.

Kicsivel később egy másik eset is történt, a cikkünk bevezetőjében említett éjszakai baleset hajnali 2 környékén következett be, amikor egy német rendszámú Mercedes hajtott árokba Ruzsánál, a fedélzetén öt külföldivel, akik meg nem erősített információink szerint illegális migránsok voltak. A helyszínre a rendőrség és a ruzsai tűzoltók is kivonultak, a sérültek számáról egyelőre nincs információnk, amint lesz, cikkünk frissülni fog.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb