Mindenmás

Meghalt a Budapest-Bamako Rally egyik magyar versenyzője

Tragikus hirtelenséggel, 54 éves korában meghalt a Budapest-Bamako Rally egyik résztvevője és szervezője, Pétery Szabolcs. A közismert versenyző a célbaérés után, Mali fővárosában kapott szívfarktust. A 54 éves férfi szakszerű ellátást kapott, de nem tudták megmenteni az életét – írja az Index

“Pétery Szabolcs több volt, mint a Bamako család tagja. Szabi maga volt a Bamako. 2007 óta minden futamon ott volt vagy indulóként vagy a szervezői csapat tagjaként. Az idei futam úgy nyűgözte le, mint aki először jár Afrikában. Afrika a lelkében élt. Lazasága, mosolygós semmit túl nem aggódó tekintete és híres “majd kiadja” életfilozófiája sokakat bűvöletébe ejtett. Tegnap élete egyik legszebb napját élte Bureh Beachen az óceán partján, barátokkal, történet meséléssel és gin tonicozással. Mindenki látta rajta, hogy mennyire boldog volt. Szabolcs ma a létező legváratlanabbul hagyott itt minket. Hiányozni fogsz!”

– írta a Budapest-Bamako Facebook csoportban az egyik résztvevő. Az RTL arról számolt be, hogy társuk földi maradványait vagy Afrika partjainál, vagy Magyarországhoz valahol közelebb szórhatják majd a tengerbe.

A SZEGEDIEK JÓL VANNAK, ÉPSÉGBEN MEGÉRKEZTEK FREETOWNBA

Október 21-én Budapestről rajtolt a 2022-es Budapest-Bamako, a világ legnagyobb amatőr rallyja, amelyen két szegedi csapat is indult. A több mint két hetes verseny után a héten jelentkezett a KAM Home Goes 2 Bamako csapata, mint Muráti Kamillóék büszkén jelentették, szerencsésen megérkeztek Freetownba, csak úgy, mint a P2B Pusztaszer to Bamako autója.

Az útról pár napja Fülöp Tímea kolléganőnk készített videós interjút az akkor épp Marokkóban járó Murati Kamillóval és Botyánszki Bencével, ha kíváncsi vagy, milyen volt a szegediek szavannákon, dzsungeleken és vadregényes tájakon át vezető útja, az alábbi a Te cikked lesz:

Kapcsolódó cikkek

3 hozzászólás

  1. Visszajelzés: you can try this out
  2. Visszajelzés: stapelstein
'Fel a tetejéhez' gomb