Mindenmás

Hazahozták Németországból a trafikrablót, aki márciusban Kecskeméten, majd Szegeden is lecsapott

Hazahozták Németországból a trafikrablót, aki márciusban Kecskeméten, majd Szegeden is lecsapott. Mint arról tavasszal beszámoltunk, március 30-án, este 10 előtt kiraboltak egy trafikot a Csillag tér mellett, a Budapesti körút legelején. Az esetet követően szerkesztőségünket megkereste egy hölgy, aki abban a trafikban dolgozik, amelyet március 16-án, vagyis két héttel a szegedi előtt kiraboltak Kecskeméten.

A neve elhallgatását kérő hölgy szerint miután látta a Szeged365.hu-n közzétett videót, felismerte azt a férfit, akit a kecskeméti eset során szemtől szemben látott. A 23 éves elkövetőt végül 2022. július 20-án német kommandósok fogták el, eddig Németországban volt letartóztatásban, november 9-én hozták haza őt, tudtuk meg a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányságtól.

MÁRCIUSBAN KECSKEMÉTEN, MAJD SZEGEDEN IS LECSAPOTT

Mint a rendőrség írta, az első fegyveres rablást a gyanú szerint idén márciusban követte el: a Magyarországon, több helyen végrehajtott fegyveres trafikrablások lehetséges elkövetőjeként merült fel a neve  (ezekről írtunk az alábbiakban kattintható két cikkünkben). A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság ezt követően adta ki ellene a magyarországi elfogatóparancsot, míg a Kecskeméti Járásbíróság a nemzetközit.  

ÉVEK ÓTA BUJKÁLT, FEGYVER VOLT NÁLA, NÉMET KOMMANDÓSOK KAPTÁK EL

A rendőri szervek ezt követően fogtak össze, hogy az évek óta bujkáló és a hatóságok számára elérhetetlenné vált férfit kézre kerítsék. A Baranya, a Bács-Kiskun és a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság felderítő szervei együtt dolgoztak azon, hogy F. Györgyöt elfogják. Majd a konspirált módon bujkáló körözött ügyébe bevonták a KR NNI Életvédelmi és Célkörözési Főosztály Célkörözési Osztályát is. A felderítés ekkor vett fordulatot.  

A célkörözési nyomozók ugyanis az ENFAST-on (Célkörözési Egységek Európai Hálózata) felvették a kapcsolatot a német társszervekkel, miután több olyan információ felmerült, hogy a keresett férfi Németország észak-nyugati részén tartózkodhat.  

NOVEMBER 9-ÉN HOZTA HAZA AZ INTERPOL A FÉRFIT, MAJD ÁTADTA A BÁCS-KISKUN MEGYEI NYOMOZÓKNAK

Adat merült fel arra is, hogy F. György nagy valószínűséggel éles lőfegyverrel rendelkezik, ezért a német társszerv speciális szakegysége végezte a férfi elfogását Coesfeldben 2022. július 20-án délelőtt. Meglátva a kommandósokat, ugyan megpróbált elmenekülni, de sikertelenül, a rendőrök elfogták.

Egészen ezidáig Németországban töltötte letartóztatását, kiadatásáról most döntött a német bíróság. A férfit 2022. november 9-én a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren vették át az INTERPOL munkatársaitól a Bács-Kiskun megyei nyomozók. A 23 éves férfit fegyveresen elkövetett rablás miatt őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatását.

Forrás: police.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb