Szegedi Arcok

Elkapták a Csillag téri trafikrablót, német kommandósok vadászták le

Megvan még a március végi, Csillag téri (egészen pontosan, Budapesti körút 1. szám alatti) trafikrablás? És az, hogy az egyik olvasónk arról számolt be, hogy meggyőződése, hogy két héttel a szegedi előtt őt is kirabolta ugyanaz a férfi Kecskeméten? Úgy fest, hogy a Szeged365 olvasói lassan már tényleg jobban értesültek, mint az Interpol, a férfi meglett, tényleg ugyanarról az elkövetőről beszélünk, ami pedig egészen ijesztő, hogy igazi nemzetközi nehézfiúról van szó:

  • kábítószer-kereskedés,
  • fegyveres rablás,
  • garázdaság volt a bűnlajstromán,
  • fent van a magyar rendőrség TOP 50 körözött bűnözöjének listáján,
  • de több nemzetközi körözési listán is,
  • a fegyveres férfit (F. György a “tisztes” neve) pedig 5 napja, múlt szerdán német kommandósok kapták el egy rajtaütésen, az Észak-Rajna-Vesztfáliai Coesfeld településen.

FELVETTE VELÜNK A KAPCSOLATOT EGY KECSKEMÉTI OLVASÓNK ÉS ÁLLÍTOTTA: ŐT IS A SZEGEDI TRAFIKRABLÓ TÁMADTA MEG… IGAZA LETT!

Március végén, olvasói beszámolók, majd rendőrségi információk alapján írtuk meg elsőként, hogy késő esti trafikrablás történt a Budapesti körút 1. alatt, az igazán furcsa az volt az esetben, hogy nem sokkal később jelentkezett egy kecskeméti Szeged365 olvasónk és elmondta:

meggyőződése, hogy két héttel a szegedi előtt őt is kirabolta ugyanaz a férfi.

Bejött a megérzése.

A 23 éves, több mint két éve körözött férfi elfogásának történetét lentebb görgetve találod, az alábbi két cikkünkben pedig felelevenítjük a Szegeden és Kecskeméten történteket – az utóbbit a kirabolt trafik alkalmazottjának szemszögéből, akinek olyan lélekjelenléte volt, mint John McClane – nek a Die Hard filmekben.

A szegedi eset:

…illetve fordított kronológiai sorrendben, a kecskeméti:

BEMUTATJUK A CSILLAG TÉRI TRAFIKRABLÓT: FEGYVERES RABLÁS, KÁBÍTÓSZER-KERESKEDELEM ÉS NEMZETKÖZI ELFOGATÓPARANCSOK SOKASÁGA…

A friss infó ismét Alexandrától, a szóban forgó kecskeméti trafik kolléganőjétől futott be, aki hétfőn kora reggel írt ránk. Olvasónk jól értesült volt, a rendőrségi adatbázis szerint elkapták azt a 23 éves, a Baranya megyei Sásdon élő F. Györgyöt, akit évek óta keresték a hatóságok.

A hatósági közlemény alapján nem volt egyszerű figura a Csillag téri trafikrabló:

  • Az első körözést 2020 márciusában adták ki ellene, azóta ez a szám 13-ra növekedett.
  • A magyarországin túl, európai és nemzetközi elfogatóparancsok is bővítik a sort, így felkerült a magyar rendőrség TOP 50-es körözötti listájára is.
  • Keresték rendőrkapitányságok és bíróságok is.
  • A bűnlajstromán van jármű önkényes elvétele, garázdaság, lopás, kábítószer birtoklása és kábítószer-kereskedelem, de még fegyveres rablás is.  

MÁRCIUSBAN KECSKEMÉTEN, MAJD SZEGEDEN IS LECSAPOTT

Mint a rendőrség írta, az első fegyveres rablást a gyanú szerint idén márciusban követte el: a Magyarországon, több helyen végrehajtott fegyveres trafikrablások lehetséges elkövetőjeként merült fel a neve (ezekről írtunk a fent kattintható két cikkünkben). A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság ezt követően adta ki ellene a magyarországi elfogatóparancsot, míg a Kecskeméti Járásbíróság a nemzetközit.  

ÉVEK ÓTA BÚJKÁLT, FEGYVER VOLT NÁLA, NÉMET KOMMANDÓSOK KAPTÁK EL

A rendőri szervek ezt követően fogtak össze, hogy az évek óta bujkáló és a hatóságok számára elérhetetlenné vált férfit kézre kerítsék. A Baranya, a Bács-Kiskun és a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság felderítő szervei együtt dolgoztak azon, hogy F. Györgyöt elfogják. Majd a konspirált módon bujkáló körözött ügyébe bevonták a KR NNI Életvédelmi és Célkörözési Főosztály Célkörözési Osztályát is. A felderítés ekkor vett fordulatot.  

A célkörözési nyomozók ugyanis az ENFAST-on (Célkörözési Egységek Európai Hálózata) felvették a kapcsolatot a német társszervekkel, miután több olyan információ felmerült, hogy a keresett férfi Németország észak-nyugati részén tartózkodhat.  

Adat merült fel arra is, hogy F. György nagy valószínűséggel éles lőfegyverrel rendelkezik, ezért a német társszerv speciális szakegysége végezte a férfi elfogását Coesfeldben 2022. július 20-án délelőtt. Meglátva a kommandósokat, ugyan megpróbált elmenekülni, de sikertelenül, a rendőrök elfogták. Azóta Németországban letartóztatásban van, kiadatásáról a későbbiekben dönt a német bíróság.  

Forrás: Police.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb