Szegedi Arcok

Megmutatjuk, hogyan csökkentsd felére a rezsit állami támogatással még az idén!

A közelgő télkapitány a rezsidémonnal karöltve a legmeghittebb karácsnyi idillt is próbára teszi, de az SZ-PLAST Ablak szakemberei szerint aki megfelel a pályázati feltételeknek, még mindig akár 40 százalékot is lefaraghat majd a hideg hónapok számláiból. Nem árt azonban sietni, mert december végéig be kell adni a szükséges dokumentumokat az akár 3 millió forintos állami támogatásért.

Nem kis kapkodást váltott ki a legtöbb szegedi családnál a nyári rezsirendelet, amelyben a kormány fogyasztási plafonhoz kötötte az áram és a gáz kedvezményes árát is. Sokan azonnal megújuló erőforrásokra próbáltak váltani, mások a fatüzelésű kandalló mellett tették le a voksukat, de szakértők szerint az otthoni rezsicsökkentés első lépése a megfelelő hőszigetelés. A lehetséges megoldásokról az ízig-vérig szegedi, regionális piacvezető nyílászárógyártót, az SZ-PLAST Ablak szakembereit faggattuk.

„Addig teljesen mindegy, mivel fűtjük az otthonunkat, ha a meleg nagy része végül az utcára szökik. Egy korszerű nyílászárókkal ellátott ház akár 40 százalékkal is több hőt megtart, így ugyanennyivel csökkentheti is a rezsire fordított költségeinket. Sokak számára a beruházás összege pedig meg is felezhető” – mondta el kérdésünkre az SZ-PLAST Ablak Kft. szakértője.

Lukács Loránd ügyvezető közben megjegyezte, hogy az otthonfelújítási támogatás még 2022. december 31-ig igényelhető azok számára, akik saját lakóingatlanjukra fordítják az összeget, és 25 évesnél nem idősebb gyermeket nevelnek. A felújítás felét maximum 3 millió forintig kifizeti az állam azoknak, akik megfelelnek a pályázati feltételeknek. Fontos azonban tudni, hogy ez a lehetőség egy utófinanszírozású támogatás, így megfelelő önerővel kell nekivágni a munkának.

A szűk határidő miatt nem árt sietni, de kérdésünkre a budapesti reptér, a Semmelweis Egyetem és az SZTE Gyermekklinika ablakait is gyártó SZ-PLAST Ablak vezetője azt is elárulta, hogy még idei határidővel el tudják készíteni a szükséges ajtókat, ablakokat, sőt a pályázat adminisztrációban is tudnak segíteni.

SZ-PLAST Ablak™ – a mi ablakunk!
Online info: www.sz-plastablak.hu
Bemutatóterem: Szeged, Külterület 4.
Info vonal: +36 (62) 549-329

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb