Közélet

Vitézy Dávid is lemondott, Lázár János hozza majd az új államtitkárt a közlekedési területre

Lemondott Vitézy Dávid. A közlekedésért felelős államtitkár a Facebook-posztjában azt írja, hogy Palkovics László távozása után a kormány megszünteti a Technológiai és Ipari Minisztériumot, ezáltal az eddigi közlekedési államtitkári feladatai is véget érnek.

A közlekedési terület a Lázár János vezette Építési és Beruházási Minisztériumhoz kerül. Az eddigi gyakorlat alapján az új miniszter hozza majd az új államtitkárt a területre, ezért Vitézynek automatikusan megszűnnek a feladatai. A Telexnek Vitézy Dávid arra a kérdésre, hogy ezután milyen tervei vannak, azt mondta, egyelőre nem tudja, egyelőre az átadás-átvétel elég feladatot ad neki.

A VEKE úgy tudja, hogy Vitézy kora délután összehívta a TIM vezető munkatársait, akiknek bejelentette lemondását. Ideiglenesen Kállai Éva helyettes államtitkár viszi az ügyeket, 48 óra van az átadás-átvételre.

LÁZÁR JÁNOS: A FELADATOT TISZTELETTEL EFOGADOM

Lázár János is reagált arra, hogy a közlekedés ezentúl az ő minisztériumához tartozik. Közösségi oldalán így írt:

“Minden magyar közlekedési miniszter elődje, az első felelős kormány tagja, Széchenyi István úgy fogalmazott: “Az ember annyit ér, amennyit használ.” Az én hitvallásom is ez. Az új feladattal a Miniszterelnök most lehetőséget ad arra, hogy újabb területen járulhassak hozzá a haza és a haladás, a nemzeti szuverenitás és polgári fejlődés ügyéhez. A feladatot tisztelettel elfogadom. Nekilátunk!”

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb