Mindenmás

Fekete hét a MÁV-nál: péntek óta hat halálos vonatbaleset történt, összesen heten haltak meg

Tragédiák árnyékolják be az elmúlt napokat a hazai vasút közlekedésben: péntek óta már heten vesztették életüket vonatgázolás miatt. Szerdán délelőtt újabb érthetetlen baleset történt, ezúttal Pest megyében – írja a Kékvillogó.  

Szerdán délelőtt történt az újabb tragédia: a Vácról a Nyugati pályaudvarra 10:36-kor elindult vonat Fótújfalu megállóhelynél ütött el egy embert. Az első információk szerint a vonat elé lépett az áldozat. A helyszínelés végéig Fót és Csomád között nem közlekedhetnek a vonatok. A két állomás között pótlóbuszok szállítják az utasokat. A Budapest–Veresegyház–Vác vonalon jelentősen meghosszabbodik a menetidő – adta hírül a Mávinform.

IDÉN MÁR TÖBBEN HALTAK MEG, MINT TAVALY

A Kékvillogó arról ír ugyanakkor, hogy a hétvégén összesen három ember szenvedett halálos balesetet a vasúti átjárókban, majd hétfőn szintén hárman haltak meg.

  • Péntek este a Monorról 18:37-kor Budapest irányába közlekedő S50-es vonat elütött egy embert Vecsés közelében. A baleset idején egyaránt jól működött a fény-és félsorompó.
  • Szombaton este a Keleti pályaudvarról induló, Kassa felé tartó vonat ütött el egy embert Galgahézvíznél. A szerelvény 18:30-kor gördült ki a Keleti pályaudvarról, a baleset tehát sötétedés után történt. A helyszínelés idejéig csak egy vágányon közlekedtek a vonatok hatvani vonalon.
  • Vasárnap hajnalban Pilisvörösvár állomáson ütött el egy vonat egy embert. A szerelvényen nem voltak utasok. A szerencsétlenül járt személy a helyszínen életét vesztette.
  • Hétfőn embert gázolt el egy vonat Tatán, az Agostyáni utcai vasúti átjárónál hétfő este. A Sopronból Győrön át a Keleti pályaudvarra tartó Tűztorony InterCity volt érintett a balesetben,
  • majd pár órával a tatai baleset előtt Ajkán két ember veszítette életét a síneken. Itt Zalaegerszegről a Déli pályaudvarra 15:49-kor elindult Göcsej InterCity gázolt.

Idén már több tucat vasúti átjárós baleset történt, és bár még nincs vége az évnek, már most többen vesztették életüket, mint tavaly.

Az egyik legsúlyosabb vonatbaleset idén Mindszentnél történt. Áprilisban öten vesztették itt életüket.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb