KözéletVideo365

“De jól néztek ki” – megtelt a Klauzál tér közepe, 300-350 ember van kint a pedagógus-demonstráción

A címben leírt mondat sajnos nem ránk, hanem a fáklyákkal-lámpákkal vonuló tömegre vonatkozott, a pedagógus-demonstráció pedig inkább úgy stimmel, hogy pedagógusokért tartott demonstráció. Többszáz fős tömeg érkezett este 6-kor a Klauzál térre, akik annak a 12 várost átölelő megmozdulás részesei, amelyet 17.17 néven tartanak meg éppen Szegeden, Kecskeméten, Győrben vagy Pécsett.

A gyülekező 16:30-kor volt a Deák Ferenc Gimnáziumnál, a Szegedi Tanárok Együttműködési Platformja (STEP) által szervezett lámpás felvonulás innen a Szent György térre, a Stefánián lévő Szegedi SZC Kőrösy József Közgazdasági Technikumhoz, a Móra Ferenc Múzeumhoz, majd a Roosevelt téren és a Victor Hugo utcán át a Klauzál térre tartott.

ÉLŐBEN KAPCSOLTÁK A PÉCSIEKET, LEGALÁBB 300-350 EMBER LEHET A KLAUZÁL TÉREN

A vonulást a belvárosi szakaszon dudaszó kísérte, gyanítjuk, a sofőrök nagy része szimpátiából nyomta meg a kürtöt. A fináléra a tömeg saccra 300-350 fősre duzzadt, a Klauzál térre érve

  • a “kivilágosodik”
  • és a “szabad oktatás” rigmusokat skandálva érkeztek meg.

“De jól néztek ki” – mondta a színpadon lévő szónok, aki pár perccel később már a hangrendszerre kötött mobilon hangosította ki a Pécsett tüntetőket, az összekapcsolódást nagy örömmel fogadták a helyszínen lévők.

PÉNTEKEN FOLYTATÓDIK AZ ORSZÁGOS SZTRÁJK

November 18-án ismét sztrájknapot tartanak, reggelre országos élőláncot hirdetett a Egységes Diákfront – Pala Mozgalom. Mint Facebook eseményükben írták, Szegeden reggel 7:45 és 9 között a Móra Ferenc Múzeumtól a Kőrösy József Közgazdasági Technikum felé, a rakpart felső részén fogják tartani a láncot.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: Anya Fernald scandal
'Fel a tetejéhez' gomb