Szegedi Arcok

Rajongók gyűrűjében a Valmar: „mindenki kapni akar belőlünk valamit” – exkluzív interjú Marics Petivel és Valkusz Milánnal, akik Szikora Robival koncerteznek Szegeden

Már csak hat hét és eljön az a nap, amit egyhamar biztos nem felejtünk el Szegeden. Amikor két generáció találkozik a zene felszabadító örömében, miközben az év egyik legfülbemászóbb dallamától zeng az újszegedi Városi Sportcsarnok. A dal, mely futótűzként söpört végig az országon, s érintett meg fiatalabbakat és idősebbeket egyaránt, s ami december 29-én, egy fergeteges évbúcsúztató duplakoncert keretében fog felcsendülni, ahol együtt lép fel a Valkusz Milán és Marics Péter alkotta Valmar a Csikidám nagyágyújával, Szikora Róberttel és az R-GO-val. A koncertről, az „Úristen” című sláger születéséről és a számot övező nagy sikerről, arról, hogyan élik ezt meg a mindennapokban, a fiatal együttes tagjaival,  Valkusz Milánnal és Marics Péterrel beszélgettünk.

“LEGMERÉSZEBB ÁLMAINKBAN GONDOLTUNK CSAK ARRA, HOGY EKKORÁT FOG ROBBANNI EZ A DAL”

„Legmerészebb álmainkban gondoltunk csak arra, hogy ekkorát fog robbanni ez a dal és ekkora siker lesz belőle” – mesélték a Valmaros fiúk az „Úristen” című szám születéséről. Mint mondták, már a legelején érezték, hogy a dalnak van egy jó húzása, ad egy olyan pozitív életérzést, amit lehet mások is át fognak érezni, de „amikor ez megvalósul, akkor az ad még egy jóízű pofont az élettől.” A fiúk azt is elárulták, régóta tervezték már, hogy zenei világukba belevonnak egy olyan legendát, aki komoly zenei múlttal rendelkezik, ugyanakkor egy másik korosztályt képvisel, mint ők, s úgy érezték, ehhez a dalhoz tökéletesen illene Szikora Robi hangja, személyisége, így tulajdonképpen adta magát a sztori. „Úgy éreztük, ennél a zenénél meg tudjuk lépni, hogy kollaboráljunk egy másik generációval és úgy gondoltuk, hogy ő illik ehhez a zenéhez és ez be is jött” – emlékeztek vissza a fiatalok.

“MANAPSÁG MÁR BE TUDJA A KARRIERJÉT INDÍTANI VALAKI, HA KELLŐKÉPP VAKMERŐ ÉS AMBICIÓZUS”

„Nekünk nem volt mentorunk. Mikor Szikora Robival találkoztunk, már befutottunk. Egy mentor adhat jó tanácsokat, de ez nem kötelező szerintem. Főleg a mai világban, mindenki a saját szerencséjének kovácsa. Manapság már be tudja a saját karrierjét indítani valaki, ha kellőképp vakmerő és ambiciózus. Nem a mentor a legelső, hanem elsősorban önmagad, ami kell ehhez az egészhez. A mentor azért kell mégis, mert az öreg rókák, az öreg motorosok, mindig tudnak jó tanácsokat adni, hogy ne ess bele a hibákba. De a lényeg, hogy csináld a dolgodat, mert attól, hogy valaki tanácsokat ad, még nem leszel sikeres”  – árulták el a Valmar tagjai, ahogy azt is, Szikora Robival már az első találkozásukkor kialakult az összhang közöttük.

SZIKORA ROBI RÁRAKTA AZ I-RE A PONTOT

„Szikora Robi áthívott magához minket, hogy tudja, mégis kikkel dolgozik együtt, ha együtt fog. Szimpatikusak voltunk neki és jól éreztük magunkat ott, meghallgattuk a dalt és igazából beszélgettünk egy jót, szakmai dolgokról például, és egyértelművé vált, hogy meg tud alakulni ez az együttműködés. Rögtön megtaláltuk a közös hangot” – idézték fel a kezdeteket a Valmar tagjai. Elmondták, alapvetően a szó szoros értelmében közös munka nem volt, hiszen a fiúk részei akkor már kész állapotban voltak, csak kihagytak egy kis részt a Csikidám királyának, hogy valósítsa meg azt, amit még érez a zenében és ő ezt meg is oldotta. „Kész produktumot vittünk oda és ő igazából rárakta az i-re a pontot, kicsit megsózta és megborsozta” – mesélte Valkusz Milán és Marics Peti.

“NINCS OLYAN KOROSZTÁLY, AKI NE ISMERNE FEL BENNÜNKET”

Ami ezután történt, az pedig már történelem: az „Úristen” bombaként robbant be a köztudatba és indult el hódító útjára, új távlatokat nyitva meg a Valmar tagjai előtt. „Azt, hogy a sikert hogyan dolgozzuk fel a mindennapokban, hogyan éljük meg, nem lehet konkrétan megfogni. Ugyanúgy éljük az életünket tovább, de egyértelműen vannak bizonyos korlátok, szabályok, amit nem tehetünk úgy, mint régen. Ez annyiban merül ki számunkra, hogy jobban felismernek az emberek, mint előtte. Próbáljuk józanul felfogni, hogy ne essünk át a ló túloldalára, de nyilván vannak az életet nehezítő körülmények, amikor zavaró is tud lenni ez a hiperszonikus hírnév. Amikor már nem tudsz nyugodtan kajálni egy publikus helyen, vagy nem tudsz úgy bevásárolni egy bevásárlóközpontban, hogy ne ismernének fel – vélték a srácok. Hozzátették, körülbelül négy éve zenélnek, s már az „Úristen” előtt is érezték ezt a figyelmet, hiszen korábbi slágereik is már közelítik a 20 milliós nézettséget, de ez olyan szinten megnőtt az „Úristennel”, és a tévés szereplésekkel, hogy most már nincs olyan korosztály, aki ne ismerné fel őket.

“DOBÁLTAK MÁR FEL NEKÜNK A SZÍNPADRA MELLTARTÓKAT, BILINCSET TETTEK A KOCSINK AJTAJÁRA, HOGY NE TUDJUNK ELMENNI: MINDENKI KAPNI AKAR BELŐLÜNK VALAMIT”

A rajongók szeretete pedig a két fiatal előadóművész iránt határtalan, ami az egyszerű autogram kéréstől kezdve egészen őrült dolgokban nyilvánul meg. „Dobáltak már fel nekünk a színpadra melltartókat, sőt, talán bugyit is, kinyomozták, nem is tudjuk honnan a lakcímünket és a telefonszámunkat, – pedig egyik sem publikus-, és ott vártak a házunk előtt, vagy hívogattak telefonon, de olyan is megesett már, hogy bilincset tettek a kocsink ajtajára, hogy ne tudjunk elmenni. Mindenki kapni akar belőlünk valamit” – mesélték a Valmar tagjai. „Nem változatott meg igazán ez az ismertség bennünket, inkább csak a szociális élethez való viszonyunkon változtatott. Hatalmas impulzusok érkeztek az életünkbe a fellépésékkel és szereplésekkel, az ember kiáll átlagban ötezer ember elé fellépni, ahol sikoltozó lányok és őrjöngő tömeg fogadja, furcsa tud lenni ez a nagy kontraszt” – árulták el a fiatal előadóművészek, ahogy azt is, a siker és a hírnév kettejük kapcsolatán mit sem változtatott.

“NAGYON FONTOS, HOGY MAGUNKAT ADJUK MINDIG”

„Köztünk nem voltak eddig problémák, a helyén tudjuk kezelni a dolgokat. Tény, hogy már nem az van, hogy poénból írogatjuk a dalokat otthon, mint régen, most már sokkal bonyolultabbá vált a dolog, sokkal többet is vagyunk együtt, mint régen, de nem változott semmi, csak a rendszer. Az előadóművészet a maga komolysága mellett valahol buli is, és akképp is kell kezelni és felfogni” – vallják a Valmaros srácok. „Maradandót alkotni, csak addig nehéz, amíg rá nem jössz, mi, hogy tud működni itthon, mi az a fülbemászó hangzás, szöveg, ami szerethető a közönség számára. Mi sem kezdtük slágerrel a zenénket, maximum úgy tűnik. Kell egy kis idő, amíg ezt átlátod, rájössz, nekünk is ki kellett tapasztalni, hogy mi az, ami működhet, és mi az, ami kevésbé. De nagyon fontos, hogy magunkat adjuk mindig, nem a rendszer alapján megyünk, hogy úgy írunk zenéket, ahogy az elvárható. Mindig örömzenélünk, élvezzük, amit csinálunk, és akkor megszületik egy olyan dal, ami potenciálisan sláger lehet. De nem szeretjük mi sem a bonyolult zenét, ezért inkább egyszerű és nagyszerű zenét próbálunk csinálni” – avattak be bennünket az együttes tagjai.

“SZEGEDEN MINDIG JÓ HANGULAT URALKODIK”

Azt, hogy a recept működik, az „Úristen” című dal kétségkívül bebizonyította, amit a december 29-ei duplakoncerten maga is láthat a szegedi közönség az újszegedi Sportcsarnokban. Milán azt is elárulta, Szeged mindig is különleges helyet foglalt el a szívében és mindig nagy dolog számára itt fellépni. „Egyrészt azért, mert Szegeden mindig jó hangulat uralkodik. A SZIN-en orbitális nagy buli volt, pedig nem is zenekarral léptünk fel, hanem csak ketten a Petivel, de emlékezes maradt, nagyon jó fellépés volt a Dugonics téren az egyetemi Pont Ott Parti is, ahol szintén nagyon sokan voltak kíváncsiak ránk. Egy kicsivel mindig több energia van Szegeden, kicsivel több lendület és lelkesedés, mint más városokban. Másrészt azért nagy dolog számomra Szegeden fellépni, mert apai ágon félig én is szegedi vagyok, a családi kötelék miatt számomra nagyon különleges ez a város” – mondta el Milán, majd azt is elárulta, a Dugonics téri fellépésükkor a közönség soraiban ott volt a nagymamája és a fél szegedi családja is.

DECEMBER 29-ÉN BOMBASZTIKUS HANGULAT VÁR A KÖZÖNSÉGRE SZEGEDEN

És, hogy mire számíthatunk év végén a Valmar, Szikora Robi és az R-GO közös nagykoncertjén, Milán és Peti sejtelmesen csak annyit árult el, bombasztikus hangulat vár a közönségre „a tél legnagyobb nyári buliján”, teli energiával, mosolygással és boldogsággal. A többi maradjon meglepetés, fogalmaztak a srácok. „Gyertek el, bulizzunk együtt egy óriásit, az biztos, hogy egyedi show lesz, sok-sok meglepetéssel, látványos show elemekkel. Mosolyogjatok, élvezzétek az életet, mi ehhez hozzá fogunk adni egy hatalmas löketet!” – üzente Peti és Milán a szegedi rajongóknak.

A Valmar Szikora Robival és az R-GO-val közösen december 29-én robbantja be a buli motorját Szegeden egy hatalmas évzáró duplakoncerten. Ha véredben van a „csikidám” életérzés, ha kívülről fújod már az „Úristen” szövegét, biztosan ott a helyed!

Helyszín: újszegedi Városi Sportcsarnok

Dátum: 2022.12.29., start: 20:00

Jegyek ITTITT és ITT, egészen baráti elővételes áron…

Fotók: ValMar Facebook oldala

Kapcsolódó cikkek

3 hozzászólás

  1. Visszajelzés: original site
  2. Visszajelzés: duurzaam spelen
  3. Visszajelzés: explanation
'Fel a tetejéhez' gomb