Közélet

Volt élőlánc, nincs élőlánc – alig ment el valaki a ma reggeli, szegedi demonstrációra (frissítve: végül megtartották)

Élőláncot hirdetett ma reggelre, Szegedre az Egységes Diákfront – Pala Mozgalom, azonban a háromnegyed 8 és 9 között a rakpart felső részére tervezett eseményre érkezve mindössze pár középiskolást, egy padon felejtett szendvicset és három NER-kémnek tűnő galambot találtunk a Stefánián. Egy kicsit hülyének éreztük magunkat, ezért kérdezősködtünk egy kicsit, mint kiderült, mindössze nagyjából 20 ember jött össze a meghirdetett időpontra, ezért élőlánc helyett inkább “felkiáltójel” lett a dologból.

Korábban írtuk: pénteken 17 szegedi és Szeged környékbeli intézmény csatlakozik ma az országos pedagógussztrájkhoz, többek között a Deák Ferenc Gimnázium, az egykori Ságvári és a Madách Imre Általános Iskola tanárai is beszüntetik a munkát egy időre reggel. Élőlánc is lesz (lett volna), az Egységes Diákfront – Pala Mozgalom országos kezdeményezéséhez csatlakozva reggel háromnegyed 8 és 9 között a Móra Ferenc Múzeumtól a Kőrösy József Közgazdasági Technikum felé, a rakpart felső részén fognak egymásba kapaszkodni a demonstrálók. 

SCORE! TALÁLTUNK EGY SZENDVICSET PLUSZ HÁROM GALAMBOT

A helyszínre 8 körül érkeztünk ki (kicsit csúsztunk, bocs), a technikum környékén az alábbi tüntetésre kevésbé alkalmas tételeket találtunk.

Szendvics egy padon:

Három gyanúsan sunyító galamb:

Opel, BMW, Volkswagen, Suzuki, Tisza Dokk, köd:

LÁNC HELYETT KÉRDŐJEL

A Telex szegedi tudósítója nagyjából ugyanarról számolt be, mint amit mi is tapasztaltunk. A lap szerint a meghirdetett időpontra, 7.45-re alig 20 résztvevő jelent meg, és negyedórával később is csak 30-40 volt a jelenlévők száma, akiknek negyede rendező.

Így élőlánc helyett végül egy “felkiáltójelet formáztak” a Móra Ferenc Múzeum előtt.

Szegeden ma egyébként több iskolában is sztrájkolnak a tanárok, mint a tegnap esti demonstráción elhangzott, összesen 17, a városban és a környékén lévő oktatási intézményben tartanak munkabeszüntetést.

FRISSÍTVE: MÉGISCSAK ÖSSZEÁLLT AZ ÉLŐLÁNC

A Telex szerint negyed 9 körül végül mégiscsak összeállt az élőlánc: a fényképezkedéshez a Móra múzeum mellett kitett Szeged felirat mellett sorakoztak fel a Stefánián diákok, szülők, tanárok, mintegy ötvenen. Néhányszor elmondták a “Nincs tanár, nincs jövő” szlogent, majd az élőlánc felbomlott, és kisebb csoportokban beszélgettek a múzeum előtt. Ezt követően rövid beszédekben mondták el önkéntes szónokok, tanárok és diákok, hogy ők milyen gondokat tapasztaltak a hazai oktatási rendszerben.

Az eseményt követően olvasói fotót is kaptunk a láncról, köszönet érte Kocsis Bálintnénak:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb