Közélet

17 szegedi és környékbeli intézményben sztrájkolnak ma a tanárok, reggeli élőlánc lesz a Tisza-parton

Pénteken 17 szegedi és Szeged környékbeli intézmény csatlakozik ma az országos pedagógussztrájkhoz, többek között a Deák Ferenc Gimnázium, az egykori Ságvári és a Madách Imre Általános Iskola tanárai is beszüntetik a munkát egy időre reggel. Élőlánc is lesz, az Egységes Diákfront – Pala Mozgalom országos kezdeményezéséhez csatlakozva reggel háromnegyed 8 és 9 között a Móra Ferenc Múzeumtól a Kőrösy József Közgazdasági Technikum felé, a rakpart felső részén fognak egymásba kapaszkodni a demonstrálók.

Legutóbb október 27-én volt országos sztrájknap, a széria ma folytatódik, reggelre országos élőláncot hirdetett az Egységes Diákfront – Pala Mozgalom. Mint Facebook eseményükben írták, Szegeden reggel 7:45 és 9 között a Móra Ferenc Múzeumtól a Kőrösy József Közgazdasági Technikum felé, a rakpart felső részén fogják tartani a láncot. 

Közben 17 szegedi és környéki intézmény csatlakozik az országos pedagógussztrájkhoz.

Többek között az SZTE (Ságvári Endre) Gyakorló Gimnázium és Általános Iskola tanárai is sztrájkot jelentettek péntek reggelre, Dobi János igazgató arról értesítette a szülőket, hogy pénteken az iskola nevelőtestületének nagyjából 20%-a fog munkát beszüntetni.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb