Mindenmás

Napi pakk: 10 fok lesz ma Szegeden, megváltozik a forgalmi rend a Budapesti körúton

Végre itt a szombat, ezerrel pöröghet a hétvége Szegeden! Az időjárás egy kissé esős lehet, de ez nem tántoríthat el bennünket, hiszen rengeteg programot találtunk a hétvégére. Egy kis változás is lesz a közlekedésben: elkezdik felmarni a középső sávokat a Budapesti körúton, a József Attila sugárút és sz Űrhajós utca közötti szakaszon, így a külső sávra terelik majd a forgalmat. Öveket becsatolni, itt a Szeged365 napi pakk!

MAI NÉVNAPOSOK, ÜNNEPNAPOK

Nagyon boldog névnapot kívánunk minden Erzsébet, Abda, Lizett és Örzsébet nevű olvasónknak! Pár érdekességet is hoztunk mára, hiszen most van:

  • a Nemzetközi Férfinap! A Nemzetközi Férfinapot (november 19.) először 1999-ben tartották meg Trinidad és Tobagóban, az ENSZ támogatásával. Az esemény ezt követően nagy elismertséget kapott a férfiaktól világszerte. Magyarországon 2009-től szerveznek a nemzetközi férfinaphoz köthető rendezvényeket.
  • Mindezek mellett ma van Árpád-házi Szent Erzsébet, a pékek, a koldusok, az ártatlanul üldözöttek, a csipkeverők védőszentjének ünnepe is. A hagyomány szerint ha Erzsébet napkor esik, akkor nem kell félni a kemény fagyoktól, lágy tél lesz, valamint karácsony napján is ugyanilyen idő lesz. Ha e napon havazik, azt mondják Erzsébet megrázta pendelyét.

ISMÉT ELERED MAJD AZ ESŐ

Szombaton a nap első felében átmenetileg többfelé felszakadozhat a felhőzet, de jellemzően sok lesz a felhő fölöttünk. Késő délutántól aztán egyre többfelé elered az eső, így érdemes lesz esernyőt magadnál tartani Szegeden. Hajnalban 2, délután 9-10 fok várható.

MEGVÁLTOZIK A FORGALMI REND A BUDAPESTI KÖRÚTON

Október 24-én kezdődött meg a Budapesti körút felújításának harmadik üteme Szegeden, a 71 millió forintos beruházás a József Attila sugárút és az Űrhajós utca közötti szakaszt érinti. Akkor a külső sávokat kezdték el felmarni, majd aszfaltozni, amit elvileg a hétvégéig befejeztek. Mint kiderült, a következő lépésben a belső sávokat zárják le, vagyis ezekre a változásokra készülhetnek a közlekedők:

  • útszűkület mellett halad majd továbbra is a forgalom,
  • a Budapesti körútról nem lehet majd balra fordulni, a József Attila sugárútra,
  • a József Attila sugárútról továbbra sem lehet majd a Budapesti körútra lekanyarodni,
  • a Budapesti körútról továbbra is le lehet fordulni a Hajnal utcába, illetve a Csillag tér felé is,
  • az Űrhajós utcában visszaáll az eredeti, egyirányú közlekedés, ahonnan átmenetileg csak jobbra lehet kikanyarodni a körútra,
  • a Budapesti körútról jobbra lehet lefordulni a 47-es útra.

MECCSEK, BULIK ÉS PROGRAMOK VÁRNAK SZEGEDEN

Egy kicsit nyirkosan, esősen, de azért beköszöntött a hétvége Szegedre! Nem maradunk események nélkül sem, lesz: forraltborozás a Belvárosban, képregényfesztivál, darules a Fehér-tónál, pörgős partik az éjszakában, sőt, izgalmas meccsek is! Mutatjuk, mi mindent tartogat a hétvége:

Kapcsolódó cikkek

2 hozzászólás

  1. Visszajelzés: Belcampo scandal
  2. Visszajelzés: บับเบิ้ล
'Fel a tetejéhez' gomb