Kikapcs

Szeged365 Kikapcs: forraltborozás a Belvárosban, pörgős partik az éjszakában és dravadozás is lesz a Fehér-tónál ezen a hétvégén Szegeden

Egy kicsit nyirkosan, esősen, de azért beköszöntött a hétvége Szegedre! Nem maradunk események nélkül sem, lesz: forraltborozás a Belvárosban, képregényfesztivál, darules a Fehér-tónál, pörgős partik az éjszakában, sőt, indul a foci világbajnokság is! Meghoztuk a legtutibb programokat a hétvégére, itt a Szeged365 Kikapcs!

FORRALTBOROZÁS A BELVÁROSBAN

Zajlanak az előkészületek a belvárosban. A Szegedi Karácsonyi Hetek közösségi oldalán azt írják, hogy már november 18-án, pénteken, egy héttel az adventi vásár megnyitója előtt elindul a forraltbor szezon a Klauzál téren és a Dugonics téren.

TOVÁBBRA IS LEHET ÓRIÁSKEREKEZNI

November 4-e óta a szegediek előtt is nyitva áll az óriáskerék kabinjainak ajtaja, ami egészen extrém magasra, pontosan 50 méterre repít fel bennünket. Ha túl unalmas lenne a hétvége, akkor pattanj fel rá a Dóm téren, egy remek kikapcsolódási lehetőséget nyújthat a magasból kémlelni Szegedet.

KÉPREGÉNYFESZTIVÁL A SOMOGYI-KÖNYVTÁRBAN

2022. november 19-én rendezik meg a 14. Szegedi Képregényfesztivált városunkban. A fesztivál látogatói a műfaj örökifjú klasszikusai mellett a kortárs irányzatokkal és alkotókkal is megismerkedhetnek. A képregényrajzolókat alkotás közben figyelheti meg az érdeklődő nagyérdemű, sőt, a vállalkozókedvűek ceruzát ragadva társulhatnak az alkotáshoz.

Helyszín: Somogyi-könyvtár, Dóm tér 1.

Időpont: 2022. november 19., 10.00–17.00.

DARVAK EZREIT CSODÁLHATJUK MEG A HÉTVÉGÉN

November 19-én, szombaton tizenegyedik alkalommal rendezik meg a “Fehértavi Darvadozás – a madárvonulás dél-alföldi ünnepe” elnevezésű népszerű rendezvényt a szegedi Fehér-tónál. A rendezvényközpont idén is Sándorfalva, a Pallavicini-kastély mögötti piactér és udvar, valamint a Szalakóta Látogatóközpont lesz – tájékoztatták szerkesztőségünket a szervezők.

Helyszín: Sándorfalva, a Pallavicini-kastély mögötti piactér és udvar (Szabadság tér 6.), valamint a Szalakóta Látogatóközpont (Szatymaz, I. körzet tanya 129.).

Időpont: 2022. november 19., 7.00-17.00.

PARTIK, BULIK ÉS MECCSEK, MINDEN MENNYISÉGBEN

Szépen betáraztak a szegedi klubok és szórakozóhelyek a hétvégére. Nem lesz hiány mérkőzésekből, partikból és táncos éjszakai bulikból sem. Sorra vettük a szórakozóhelyeket, mutatjuk, hol lehet kikapcsolódni Szegeden!

RETRO KLUB

  • Pénteken jön a Hello, lányok!, MolnárBé csapatja majd a szórakozóhelyen,
  • szombaton pedig beb@szombatot tartanak Welldannal.

SING SING

A Sing Sing is készült a hétvégére:

  • ha szombat, akkor World is mine, avagy az ország egyik legfelkapottabb párosa, a Valmar jön a Sing Sing színpadára.

Helyszín: Sing Sing (Mars tér, 6724), Retro Klub (Széchenyi tér 3, 6720).

BÁRKA

Belehúz a bárka a hétvégén, partikból nem lesz hiány és még mérkőzéseket is nézhetünk. Így néz ki a repertoár:

  • pénteken élőzenés parti lesz Várkonyi Tibivel, este 21:00-tól,
  • szombaton pop és elektronikus slágerek lesznek Dj Timárra, este 21:00-tól,
  • szombaton mindezek mellett meccs közvetítés is lesz, este 18:00-tól a Pick Szeged-Budai Farkasok mérkőzését lehet megtekinteni,
  • majd a vasárnap is a mérkőzéseké, hiszen indul a foci VB! Délután 17:00-tól a Katar-Ecuador, majd 20:15-től a Magyarország-Görögország meccseken lehet szurkolni.

Helyszín: Bárka, Roosevelt tér 1., Szeged

VÁR SÖRÖZŐ

A Vár Söröző sem marad ki a jóból. Mutatjuk a hétvégi menetrendet:

  • péntek – Vár a KaraOKÉ?! Este 8-tól karaoke estet tartanak,
  • szombat – meccs közvetítés, a Pick Szeged-Budai Farkasok mérkőzést lehet nézni este 6-tól,
  • vasárnap – a Bárkához hasonlóan a Várban is a foci világbajnokságé lesz a főszerep. Itt is lehet szurkolni 17.00-tól a Katar-Ecuador meccsen, majd 20.00-tól Magyarországnak, akik Görögországgal szemben állnak pályára.

Helyszín: Vár Söröző, Deák Ferenc u. 24.-26., Szeged.

HUNGI

Pörgős partikkal készül a Hungi is Szegeden. Egyből három eseményt is meghirdettek, ebből kettőt péntekre. Ezek szerint:

  • pénteken Lorenzo de Blanck,
  • valamint a White Sensation keretein belül Dj Emperor jön Szegedre,
  • majd szombaton szalagavató afterparty lesz.

Helyszín: Hungi, Stefánia 8., Szeged.

HÁGI

Izgalmasnak ígérkezik a szombat este a Hágiban, hiszen színpadra lép a fiatal Momijiland együttes. A jazz standardekből és pop dalok feldolgozásaiból álló repertoárral rendelkező szegedi formáció szórakoztatja majd a helyieket.

Helyszín: Hági, Kelemen László u. 3., Szeged

BLACK ADAM A CINEMA CITYBEN

Nem semmi filmet tűzött a vászonra a Cinema City Szegeden, Dwayne Johnson főszereplésével jön a Black Adam. A filmről azt írják, hogy 5000 évvel azután, hogy az egyiptomi istenek összes hatalmát ráruházták, és rögtön örök fogságba vetették, egy különleges lény kiszabadul a sírja börtönéből. Black Adam (Dwayne Johnson) visszatér a világba, és nagyon dühös. De ez a világ már egészen más, mint amit megismert. Más szabályok szerint élünk, más gépeket használunk, másban hiszünk. Ő azonban továbbra is csak egyet akar: igazságot szolgáltatni – és továbbra is ragaszkodik ahhoz, hogy az igazság az, amit ő annak hisz. Nagyon sajátos véleménye van róla, hogy mi igazságos és mi nem az: de szinte legyőzhetetlen erővel áll ki mellette.

TÜNDÉRI BAJKEVERŐK LEPIK EL A BELVÁROSI MOZIT

Irtó cuki animációs, családi filmmel készül szombatra a Belvárosi Mozi. Látható lesz a Tündéri Bajkeverők című mesefilm. Mint kiderült, Violetta, az örökké kíváncsi, és szeleburdi tündérlány fogtündérnek készül, ám a megannyi gyakorlás ellenére sem tud játékokat varázsolni, melyeket a fogakért cserébe kellene a gyerekeknél hagynia. A nagy tündérvizsga pedig közeledik, és csak azok lehetnek fogtündérek, akik sikeresen átmennek a vizsgán. Violetta megbukik, ám engedély nélkül így is elmegy az emberek világába. A kaland természetesen balul sül el…

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb