Mindenmás

Napi pakk: esős – forralt boros szegedi vasárnap 7 fokkal, indul a foci VB Katarban

Esővel indítjuk a hét utolsó napját Szegeden, s noha 7 foknál nem szökik magasabbra a hőmérséklet térségünkben, délután már csapadékmentes időre számíthatunk. Izgalmakban sem lesz híján a vasárnapunk, ugyanis ma indul a 2022-es foci vb Katarban, az első meccs, melyen szurkolhatunk 17.00-től a Katar-Ecuador mérkőzés lesz. Idd meg a kávéd, nyújtózz egy nagyot és szurkolj a kedvenc csapatodnak, meghoztuk a Napi pakkot a legfontosabb reggeli infókkal!

MAI NÉVNAPOSOK

Boldog névnapot minden: Jolán, Amál, Amália, Bódog, Brendon, Edmond, Edmunda, Emiliána, Félix, Jónás, Koriolán, Ödön, Zolta, Zoltán és Zsolt nevű olvasónknak!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • 129 éve a világon elsőként Magyarországon megalakult a Madártani Intézet.
  • 87 éve született Makovecz Imre építész, politikus. Kossuth-díjas, a magyar organikus építészet egyik képviselője. A Magyar Művészeti Akadémia alapítója, örökös tiszteleti elnöke, akinek a tervei alapján készült el a Makói Hagymatikum.
  • 69 éve született Fábry Sándor újságíró, showman, forgatókönyvíró. Ő írta a Megint tanú és az Ördög vigye forgatókönyveit.
Fotó: itthonadelalfoldon.blog.hu

ESŐS, BORONGÓS IDŐNK LESZ MA SZEGEDEN

Vasárnap esővel indul a reggel Szegeden, délutánra azonban megszűnik a csapadék, északnyugat felől felszakadozik a felhőzet, ennek ellenére várhatóan marad a borongós, felhős idő térségünkben. Az Időkép előrejelzése szerint hajnalban 3-5, napközben 4-7 fok várható.

MA IS FORRALT BOROZHATUNK A BELVÁROSBAN

Zajlanak az előkészületek a belvárosban. A Szegedi Karácsonyi Hetek közösségi oldalán azt írják, hogy már november 18-án, pénteken, egy héttel az adventi vásár megnyitója előtt elindul a forralt bor szezon a Klauzál téren és a Dugonics téren.

TOVÁBBRA IS LEHET ÓRIÁSKEREKEZNI A DÓM TÉREN

November 4-e óta a szegediek előtt is nyitva áll az óriáskerék kabinjainak ajtaja, ami egészen extrém magasra, pontosan 50 méterre repít fel bennünket. Ha nincs még programod mára, akkor pattanj fel rá a Dóm téren, egy remek kikapcsolódási lehetőséget nyújthat a magasból kémlelni Szegedet.

MA INDUL A FOCI VB – MECCSNÉZÉS LESZ A BÁRKÁBAN ÉS A VÁR SÖRÖZŐBEN

A 2022-es labdarúgó-világbajnokság a 22. világbajnokság lesz, melyet Katar rendez, a helyi időjárás miatt a szokásos időszaktól eltérően, november 20. és december 18. között. A világbajnokság nyitómérkőzését Katar és Ecuador játssza, az Al Bayt Stadionban, míg a döntőt 2022. december 18-án rendezik. A címvédő Franciaország.

Fotó: /infostart.hu

Igaz, a magyar válogatott nem vesz részt a világbajnokságon, Szegeden mégis a fociról fog szólni a vasárnap:

  • a Bárkában, a Roosevelt téren délután 17:00-től a Katar-Ecuador mérkőzésen szurkolhatunk, majd 20:15-től a Magyarország-Görögország barátságos meccsen izgulhatunk.
  • A Deák Ferenc utcai Vár Sörözőben a Bárkához hasonlóan a foci világbajnokságé lesz a főszerep. Itt is lehet szurkolni 17.00-től a Katar-Ecuador meccsen, majd 20.15-től Magyarországnak, akik Görögországgal szemben állnak pályára egy barátságos mérkőzés keretében.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb