Szegedi Arcok

“Tartozunk annyival a szegedieknek, hogy talpon maradunk” – csapatot bővít a szegedi belváros mediterrán étterme, a Trója Ételbár és Hummusz Terrace

Bár mostanában gyakoriak voltak a szegedi vendéglátóhelyekkel kapcsolatos, negatív hírek, ez alkalommal egy 100%-ban pozitív hangvételű Szeged365 villáminterjú következik. Rengeteg újdonsággal készül a téli szezonra a pár hónapja hummusz-terasszal kiegészült Trója Ételbár és a Kölcsey utca túlsó végén működő, vele egy tulajdonban lévő REÖK Kézműves Cukrászda, akik csapatot bővítenek és új termékeket vezetnek be. Mint megkeresésünkre Mannah Reda tulajdonos elmondta, úgy érzi, tartoznak annyival a vendégkörüknek, hogy – energiaválság, háborús frász ide vagy oda – legalább a kedvenc éttermük, cukrászdájuk talpon maradjon.

Villáminterjúnkban a két közismert vendéglátóhely közös tulajdonosát, Mannah Redát kaptuk mikrofonvégre, aki 15 évvel ezelőtt szülőföldje ízeit hozta el a szegedieknek úgy, hogy közben ő maga is ízig-vérig szegedivé vált.

ÚJ UTAKON SZEGED 15 ÉVES, KÖZÖNSÉGKEDVENC MEDITERRÁN ÉTTERME

“Több, mint 100 alkalmazottunk van a Trója-Reök-Delimo-Rozmaring négyesben, ennyi remek kollégával és ekkora vendégkörrel nem is kérdés, hogy előre tekintünk, nem hátra” – magyarázta a Szegedi Tudományegyetemre egykoron orvostanhallgatóként érkezett vendéglátós. Reda roppant büszke a lassan másfél évtizedes Trójára, amely az idén nyáron megújult kínálattal lepte meg a szegedieket:

a faszénen sült közel-keleti fogások, a több mint 60 féle pizza és a márkanévvel egybeforrt burgerek mellett legalább két tucat hummusz alapú finomságot vettek fel az étlapra, a nevük pedig Trója Ételbár és Hummusz Terrace-ra változott.

A fogásokat Khaled Kedan készíti, aki szó szerint otthonról hozta a recepteket, így aztán a Trója hummusz – szemben a multik termékeivel – tényleg olyan, mint ahogy a mediterrán világban készítik.

TELJESEN EGYEDI DESSZERTEKKEL KÉSZÜLNEK AZ ADVENTRE, MÁR BONTOGATJÁK SZÁRNYAIKAT A REÖK ANGYALOK

Hasonló a helyzet a Kölcsey utca túlsó végén működő, szintén hozzájuk tartozó REÖK, és az ÁRKÁD Szegedben lévő Delimo Cukrászdák esetében. Folyamatosan új termékeket kreálnak a francia-kézműves vonalat betartva, így egy limitált szériás desszertkínálattal pörögték végig a Halloween-t és egy 100%-ban karácsonyi süti-dömpinggel készülnek az adventi időszakra. Mint Reda magyarázta, harmadik alkalommal indítják útnak a REÖK Angyalokat, akik – együttműködve a Szeged365 csapatával és közismert szegediekkel – pont azoknak fognak segíteni az ünnepek előtt, akiknek a leginkább szükségük lesz egy kis gondoskodásra. A folyamatos innováció a jelek szerint működik, ma délben alig találtunk magunknak helyet a Delimóban, ahol egyébként pont a karácsonyi dekoron dolgoztak a kollégáik.

…A LEGJOBB HÍRT A VÉGÉRE TARTOGATTUK: CSAPATOT BŐVÍTENEK

Mivel hajrázni csakis megfelelő számú és kvalitású csapattaggal lehet, éppen ezért mindkét (vagy inkább, mind a négy, hiszen a Trója és a REÖK is rendelkezik egy-egy kistestvérrel az ÁRKÁD berkein belül) vendéglátóhely kollégákat keres, ha szívesen pörögnél velük, mutatjuk, milyen pozíciót tudsz megcélozni:

  • pultos (Trója és REÖK)
  • felszolgáló (Trója és REÖK)
  • barista (REÖK)

Jelentkeznél? Küldj egy fényképes önéletrajzot IDE, ha a REÖK-ben lenne kedved pörögni és egyet IDE, ha a Trójában. Aztán csak óvatosan a kávéval, ha legközelebb már Te szolgálsz ki bennünket!

Képünkön Mannah Reda az ÁRKÁD Szegedben működő Delimo Cukrászda megnyitóján.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb