Mindenmás

Vonattragédia: túl közel mehettek a sínekhez, a menetszél okozhatta a két huszonéves halálát

Tragikus vonatbaleset történt, két 20 év körüli fiatal halt meg Budapesten, a Kerepesi úti felüljárónálírtuk meg hétfő délelőtt, mint az esti órákra kiderült, a menetszél sodorhatta el őket. A 22 éves nő és a 23 éves férfi holttestét egy mozdonyvezető vette észre, az elsődleges adatok szerint túl közel mehettek egy elhaladó vonathoz – számolt be az RTL Híradó.

“A nagyobb sebességgel közlekedő vonatok esetében keletkező légáramlat a túl közel tartózkodó emberre tud úgy hatni, hogy elsodorja, kibillenti az egyensúlyából, és ez akár tragédiához is vezethet. Ez az úgynevezett elsodrási határ, amit jelölünk is a peronokon”

– mondta a csatornának Biber Anett, a MÁV-csoport szóvivője.

Az Index szerint mindkét áldozat budapesti volt, azt azonban egyelőre nem tudni, hogy miért tartózkodhattak a felüljárón a sínek közelében. A helyszínen egy borosüveget is találtak, a rendőrök még vizsgálják, hogy a fiatalok ittak-e a baleset előtt. Még azt sem tudni, hogy melyik vonat okozhatta a balesetet, az RTL úgy tudja, a MÁV-nál egyelőre nem találtak olyan szerelvényt, amelyen erre utaló jelek lennének.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb