Közélet

Ismét leállt az olajszállítás a Barátság-vezetéken

Ismét leállt a Barátság kőolajvezeték, a Magyarország irányába érkező olajszállítás akadozik. Az Index értesülése szerint technikai meghibásodás, és nem háborús cselekmény állhat a háttérben.

Az ukrajnai Barátság kőolajvezeték egy szakaszát részben leállították, miközben a Belaruszból Ukrajna irányába történő szivattyúzás még mindig zajlik – közölte a TASZSZ–al Igor Demin, a Transneft szóvivője.

VALÓSZÍNŰLEG TECHNIKAI PROBLÉMÁK ADÓDTAK

“Az ukrajnai olajvezeték részben leállt partnereink szerint. A Magyarországra irányuló szivattyúzást már három napja leállították, de még egy hétre le kell állítani. A budkoveci telepről Csehország és Szlovákia irányába rendben folyik a szállítás, ugyanis ott elegendő mennyiséget tárolnak az ellátás biztosítására” – mondta a szóvivő a beszámoló szerint, aki hozzátette: jelenleg folyik a szállítás Belarusz területéről Ukrajna irányába. “Ha Ukrajna nem állítja helyre a szállítást a Novgorod-Volyinszkij-Brogyij szakaszon, akkor néhány órán belül ez a termelés is leáll” – tette hozzá.

Iparági forrásokból az Index úgy értesült, hogy mostanában egyre rendszeresebbek a leállások Magyarország irányába. Ezek mögött valószínűleg technikai problémák állnak, ilyen lehet a szivattyúk meghibásodása.

Legutóbb november 15-én állt le a vezetéken a szállítás:

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: hop over to these guys
'Fel a tetejéhez' gomb