Kikapcs

Csaljunk mosolyt egymás arcára: idén is elindul a Hagyj el egy mikuláscsomagot akció Szegeden

A sok-sok pozitív visszajelzés miatt 2022-ben is elindul a Hagyj el egy mikuláscsomagot akció az országban, és természetesen Szegeden is. Az esemény lényege, hogy december 6-án azzal tehetjük szebbé valaki napját, ha “elhagyunk” egy kis mikuláscsomagot, játékot, vagy esetleg könyvet az általunk választott helyen, amit majd egy szerencsés szegedi találhat meg, ezzel mosolyt csalva az arcára.

A Facebookon megjelenet eseményben arra hívták fel a figyelmet, hogy mindenki készítsen otthon egy csomagot, és hagyja el azt a parkban egy padon, buszon vagy vonaton, orvosi váróban, vagy a hivatali folyosó ablakpárkányán, az oviban, a suliban, a bolt mellett, a játszótéren – bárhol, ahol sokszor megfordul az ember, ahol sokan járnak és ahol megtalálhatják. A csomagra írni kell egy rövid üzenetet, például ezt: „Én egy elhagyott csomag vagyok. Azért hagytak el, hogy szebbé tegyem a napodat. Vigyél haza! A megtalált csomagról tölts fel egy képet a Hagyj el egy mikuláscsomagot 2022 facebook eseményhez.”

Az akcióban részt vevő több mint 300 településről már megjelent egy térkép is, amelyen Szeged is szerepel, tehát már biztos, hogy december 6-án találkozhatunk pár elhagyott csomagocskával a városunkban. Apró gesztus ez, de sok boldogságot tud okozni például a gyereknek!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb