Mindenmás

Több mint húsz éve történt gyilkossági ügyet oldottak meg a szomszéd megyében, két férfit letartóztatott a rendőrség

Több mint húsz éve történt emberölés ügyében fogott el egy 49 éves nagyvenyimi és egy 47 éves kecskeméti férfit a rendőrség – tájékoztatott a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozóiroda (KR NNI) csütörtökön a police.hu-n. A bíróság az ügyészi indítvánnyal egyetértve elrendelte mindkét férfi letartóztatását.

A közlemény felidézte, hogy 2000. október 1-én hajnalban a kecskeméti Izsáki úti Silver diszkóban az egyik vendéget a szórakozóhely biztonsági munkatársai bántalmazták, majd kivezették az épületből. A 24 éves fiatalembert nem sokkal később a közelben lévő vasúti síneken egy vonat halálra gázolta. “Az ügyben akkor indított államigazgatási eljárás – elsősorban az igazságügyi orvosszakértő szakvéleményére alapozva – idegenkezűséget nem állapított meg, így az eljárást megszüntették” – írták.

A FÉRFI HALÁLA NEM EGYSZERŰ BALESET VOLT

Mint hozzátették, később a Készenléti Rendőrség kiemelt ügyeket felderítő főosztályán egy orgazdaság miatt folytatott nyomozás során olyan információk jutottak a rendőrség tudomására, amely szerint a férfi halála nem egyszerű baleset volt, ezért nyomozást indítottak aljas indokból elkövetett emberölés gyanúja miatt. Az eljárást a KR NNI nyomozó főosztálya vette át: az áldozatot exhumálták, majd a Nemzeti Szakértői és Kutató Intézet igazságügyi orvos-, nyom-, fizikus- és antropológusszakértő együttes vizsgálata megállapította, hogy az elhunyt koponyáját a vonatgázolás okozta sérülésen kívül több más fizikai behatás is érte – részletezte a kommüniké.

ELŐRE KITERVELHETTÉK A GYILKOSSÁGOT

Úgy folytatták: a nyomozók begyűjtöttek minden bizonyítékot, mintegy száz tanút kutattak fel, és a vallomások azt támasztották alá, hogy két férfi esetében az előre kitervelten és aljas indokból elkövetett emberölés gyanúja megalapozott. A rendőrség közölte, hogy a 47 éves N. Tamást kecskeméti otthona közelében és a 49 éves V. Lajost nagyvenyimi munkahelye előtt kedd hajnalban fogták el. Mindkettőjük otthonában kutatást tartottak, majd előállították és  gyanúsítottként kihallgatták őket. A két gyanúsítottat a KR NNI bűnügyi őrizetbe vette, majd kezdeményezte letartóztatásukat – közölte a rendőrség arra is kitérve, hogy az ügy további részleteiről csak a későbbiekben, a nyomozás előrehaladtával tudnak tájékoztatást adni.

ELRENDELTÉK A LETARTÓZTATÁSUKAT

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség közölte: indítványozták a két férfi letartóztatását, mert “a terhükre rótt kiemelkedő tárgyi súlyú, élet elleni bűncselekmény súlyossága, büntetéssel fenyegetettsége miatt fennáll a szökésük, elrejtőzésük veszélye”. Hozzátették: a Kecskeméti Járásbíróság nyomozási bírája az ügyészi indítvánnyal egyetértve csütörtökön elrendelte mindkét férfi letartóztatását. A végzés ellen a gyanúsítottak és védőik fellebbeztek, ezért a döntés nem végleges.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb