Közélet

Nem kímél az infláció semmit: jövőre akár 40 százalékkal is nőhet a közös költség a társasházakban

Jövőre jelentősen megemelkedhetnek a társasházak közös költségei a rezsi változása, az infláció és az elszálló karbantartásai árak miatt – írta az Rtl.hu, tehát nagyon valószínű, hogy a szegedieknek is igen zsebbe nyúlós lehet e téren 2023. A portálnak Molnár Sándor, a Magyar Társasházkezelők Országos Szakmai Szövetségének főtitkára nyilatkozott, aki kiemelte, hogy a karbantartási, felújítási területen rendkívül megugrottak az árak, a szegmens díjszabásában még a forint árfolyamváltozásai is meglátszanak.

A társasházi költségeket az is növeli Molnár szerint, hogy kivezették a katát, így a karbantartási és takarítási munkákért is többet kell fizetniük, hiszen jellemzően kisadózók végezték ezeket a feladatokat. Az adóváltozás mellett ezek a dolgozók is áthárítják a lakókra a megnövekedett költségeiket.

A KÖZÖS KÉPVISELŐNEK IS MEG KELL EMELNI A FIZETÉSÉT

„Gyakorlatilag majdnem minden takarító katás volt. Nem tudják tartani a korábbi áraikat. Arról pedig akkor még nem is beszéltünk, hogy a közös képviselőknek meg kellene emelniük a fizetéseket: a 20 százalékos infláció mellett ezt talán magyarázni sem kell” – mondta Molnár Sándor, majd hozzátette: nem tudják, mi lesz január 1-jétől a minimálbérrel, pedig csak annak ismeretében tudnának előre kalkulálni a költségekkel és az elvégezhető munkálatokkal. „Nekünk kell a lakók elé állni jövőre. 2023. május 31-ig meg kell tartani a közgyűléseket, ahol majd le kell vezetni ezeket a folyamatokat, a költségeket pedig bele kell tenni a költségvetésbe. Ez a közös költség 20-30, de akár 40 százalékos emelkedésével járhat” – mondta Molnár.

Kapcsolódó cikkek

2 hozzászólás

  1. Visszajelzés: ai nude
  2. Visszajelzés: go to the website
'Fel a tetejéhez' gomb